Чужий досвід не вчить?

* 14-річний хлопець з Кіцманя спробував розпалити пічку за допомогою бензину. Вогонь спалахнув і перекинувся на одяг хлопця. Він вибіг у двір, скинув з себе одежину – і кинув… аж на сарай. Будівля зайнялася. На щастя, все це помітили сусіди і викликали пожежників і швидку. Медики забрали хлопця: він отримав опіки 2-3-го ступеня. Пожежу ліквідовано, постраждала шиферна покрівля і частково стіни. Житловий будинок удалося врятувати.

* На вул.Чехова обласного центру 22-річний мешканець залишив відкриту газову конфорку. Стався невеликий вибух газу без подальшого загоряння. На щастя, ніхто не постраждав. Але вогонь – сила сліпа і щастить не усім.

* У підсобній будівлі біля головного корпусу університету вибухнула паяльна лампа. Хлопець-реставратор, що користувався нею, отримав значні опіки рук 3-го ступеня. Пошкоджено шиферну покрівлю будівлі.

* У Глибочку Сторожинецького району згорів дерев’яний дачний будиночок. Пожежа виникла в кімнаті, причина встановлюється.

* Через коротке замкнення електромережі загорілася господарська будівля в Шипинцях Кіцманського району. Вогнеборцям з Кіцманя та Неполоківців удалося врятувати від загоряння житловий будинок.

* І в Хотині причиною пожежі в житловому будинку стало коротке замкнення дротів. Полум’я виникло в кімнаті і швидко розповсюджувалось. МНС-никам удалося запобігти повному знищенню житла.

* Через необачність бомжів загорівся сарай на вул. Корсунській в Чернівцях. Вогнеборцям удалося запобігти нищенню житлового будинку поруч.

* У Берегометі дерев’яний гараж, прибудований до житлового будинку, використовувався як сушка. Тож пожежа в ньому була «запрограмована». Два підрозділи МНС і сільська пожежна команда впродовж 2-годин боролися із «червоним півнем». Вогонь знищив гараж і майно в ньому, пошкоджено прилеглий житловий будинок.

Вогнегасник став у нагоді

У Сторожинці 36-річний власник «Ауді-80» самотужки загасив загоряння в моторному відсіку, тому що мав вогнегасник. А на трасі Хотин-Чернівці біля Динівців на Новоселиччині через те ж коротке замкнення електромережі вогонь повністю знищив автівку.

Як свідчить практика, пожежники не встигають приїхати на загоряння авта, а горять вони й вітчизняні, й іномарки. Тож вогнегасник у авті – не примха, а сувора необхідність.

Центр пропаганди ГУ МНС в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *