Міський голова вирішив у музеї продавати побутову техніку

Україна. Резонансні злочини та події на 05.03.2009 р.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 678 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 036 (3,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 53 пограбування, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено п’ять пістолетів, три обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, два кілограми вибухівки, три електродетонатори та 205 набоїв.

З злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 61 особу, у яких вилучено 10,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 745 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Протягом минулої доби порушено 45 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 16 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 89 – травмовані.

У місті Харкові 25 лютого на міському кладовищі було знайдено мертвим невідомого чоловіка віком до 35 років. Вжитими заходами його особу вдалося встановити – невідомий виявився 37-річним громадянином Республіки Узбекистан. За висновком судово-медичної експертизи, його смерть настала внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 44-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 24 лютого на міському кладовищі задушив згаданого іноземця під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 32-річного громадянина Китайської Народної Республіки. Попередньо встановлено, що він 14 лютого на ринку викрав у своєї 39-річної співвітчизниці, приватного підприємця, 150 упаковок з одягом. Викрадене вилучено.

У місті Дніпропетровську працівниками міліції затримано 31-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено гранату, 1,8 кілограма вибухівки та три електродетонатори.

У місті Дніпропетровську на вулиці працівниками міліції затримано 32-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У місті Кіровограді на вулиці в результаті проведення спеціальної операції працівниками міліції затримано трьох місцевих жителів віком від 22 до 36 років, у яких вилучено 113,5 грама метамфетаміну. Крім того, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання одного із затриманих вилучено ще 0,2 грама вказаної наркотичної речовини.

У Краснодонському районі Луганської області на околиці села Нижньої Гарасимівки працівниками міліції затримано 23-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучено два літра екстракційного опію.

У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керівника філії відкритого акціонерного товариства. Він уклав з приватним підприємцем (власною донькою) угоду на проведення робіт з реконструкції асфальтобетонного покриття в одному із міст області (роботи були виконані не в повному обсязі) та незаконно перерахував зазначеному підприємцю понад 336 тисяч гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито міського голову одного із міст області, котрий вимагав 15 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за вирішення питання про надання йому в оренду приміщення міського музею для здійснення підприємницької діяльності (реалізація побутової техніки). Правопорушника було затримано під час отримання частини хабара в сумі одна тисяча доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *