Королева Єлизавета ІІ і принц Філіп відзначають платинове весілля

Королева Великої Британії Єлизавета II та її чоловік принц Філіп відзначили свою платинову річницю весілля невеликою сімейною вечіркою.

Про це повідомляє УНН.

Пара одружилася у лондонському Вестмінстерському абатстві 20 листопада 1947 року, через два роки після завершення Другої світової війни. Тоді у пишній церемонії взяли участь державні діячі і королівські сім’ї з усього світу.

На сімдесятиріччя шлюбу не було заплановано жодних публічних заходів, а 91-річна королева Єлизавета і її 96-річний чоловік відсвяткували ювілейну дату приватною вечіркою у Віндзорському замку, королівському будинку на захід від Лондона.

Це відрізняється від святкування срібної, золотої і діамантової річниці королівського подружжя, коли вони відвідували служби в абатстві.

Проте, в абатстві цього року ознаменували подію дзвоном всіх дзвонів, що тривав більше трьох годин.

Нагадаємо, на честь 70-річчя спільного життя, подружжя зробило новий спільний портрет. На ньому вони стоять поруч один з одним у білій вітальні Віндзорського замку. Поруч з ними по обидва боки на стінах висять картини з зображенням Георга ІІІ і королеви Шарлотти, іншої пари з королівської британської сім’ї, чий рекорд спільного життя був побитий королевою Єлизаветою та принцом Філіпом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *