Корупція: як службова особа заробляла на волонтерстві

 

На Буковині слідчі поліції повідомили про підозру керівнику благодійної організації в отриманні неправомірної вигоди

Буковинець, будучи службовою особою, вимагав у громадян, які займаються волонтерством кошти за прийняття до організації, яку він очолює. Працівники Управління внутрішньої безпеки в Чернівецькій області ДВБ НПУ спільно з поліцейськими Чернівецького районного управління поліції та співробітниками Департаменту військової контррозвідки СБУ затримали порушника під час отримання частини грошей. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 55-річний керівник вимагав у громадянина, який займається волонтерською діяльністю, кошти за вступ до благодійної організації. Фігурант обіцяв також надати документи для безперешкодного проїзду через блок-пости у комендантську годину та  отримання відстрочки від призову на військову службу.

Під час передачі чергової суми правоохоронці затримали правопорушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Загалом чоловік вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 12 300 гривень.

Слідчі районного управління поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вилучили речові докази протиправних дій підозрюваного та перевіряють його причетність до скоєння інших злочинів. Наразі вирішується питання обрання затриманому запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

 

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *