Дурня чи вигода? УКБ Чернівецької ОДА віддало ще понад 40 млн грн на реконструкцію перинатального центру фірмі, яка підробляла акти на цьому ж об’єкті

 

Управління капітального будівництва Чернівецької ОДА 21 грудня уклало угоду на реконструкцію приміщень Чернівецького обласного перинатального центру з приватним підприємством «Промбудсервіс-Косів» за 42,91 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Перинатальний центр у Чернівцях, як відомо буковинцям, перебуває у стані реконструкції, час від часу «замороженої», від 2012 року. Відкрити об єкт мали ще у грудні 2013-го, та забракло коштів. Але протягом наступних 4-х років їх не стало суттєво більше. На сьогодні на реконструкцію центру вже витрачено 94 млн грн. А після нинішнього перерахунку кошторису остаточна вартість будівництва становить 159 млн грн. Хоча, на відміну від кошторису, зміни щодо підрядника не відбулися:  ПП «Промбудсервіс-Косів» перемогло і у першому тендері на реконструкцію, 2013-го,  і останньому, 2018-го.  Власником і директором фірми є мешканець села Вербовець Косівського району Івано-Франківщини Володимир Тинкалюк.

Ще в січні 2015 року слідчі Першотравневого РВ УМВС України в Чернівецькій області запідозрили фірму у підробці документів і відкрили проти неї кримінальне провадження. З приводу того, що директор фірми Володимир Тинкалюк при реконструкції перинатального центру «підробив акти виконаних підрядних робіт форми КБ 2-в, чим завдав збитків інтересам держави у сумі 34,55 тис. грн». Йшлося про акти на придбання вікон. При цьому фірма купувала вікна у підприємства «Інтекс», яке на той момент також належало… Володимирові Тинкалюку.

Роботи з реконструкції перинатального центру, згідно з угодою, планують завершити до кінця 2019 року. За останню декаду 2018-го підприємство мало освоїти 26,89 млн грн, решту фінансування у сумі 16,02 млн грн передбачено на наступний рік.

ПП «Промбудсервіс-Косів» від початку 2018 року отримало державних підрядів на загальну суму 435,8 млн грн. і за день до укладання угоди з Чернівецьким УКБ фірма отримала підряд на 70 млн грн від територіального управління Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області на будівництво приміщення суду в Коломиї.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Дурня чи вигода? УКБ Чернівецької ОДА віддало ще понад 40 млн грн на реконструкцію перинатального центру фірмі, яка підробляла акти на цьому ж об’єкті”