Як працює крокодилячий бізнес

У Таїланді процвітають найбільші в світі крокодилові ферми, на яких туристи можуть побачити гігантських рептилій, які гріються на сонечку, смакують курочку або купаються у величезних зелених калюжах. Таких ферм є понад тисячу і на них вигодовують понад 1,2 млн. крокодилів. Деякі ферми мають власні м’ясокомбінати і шкіряні заводи для виробництва предметів розкошів із крокодилової шкіри.

 

Однією з найбільших таких ферм є ферма Шрі-Аютайя, яка працює вже 35 років. Тут розводять 150 тис. крокодилів. Ферма зареєстрована відповідно до Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої флори і фауни, що дозволяє їм легально експортувати вироби, виготовлені з рідкісних вимираючих сіамських прісноводних крокодилів. Ферма забезпечує роботою майже 7 тис. тайців.


Ферма має повний цикл виробництва, від розведення крокодилів, виробництва, переробки, обробки шкіри та експорту продукції з крокодилів.

Шкіра крокодила використовується для виробництва жіночих сумочок, які продаються за 80 тис. бат (2356 доларів) і шкіряні костюми з крокодила за 200 тис. бат (5885 доларів).

М’ясо крокодила продають за 300 бат (9 доларів). Жовч і кров використовуються для виготовлення ліків і коштують відповідно 40 тис. бат і 500 бат за кілограм.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *