Вербна неділя. Народне віче. Боже, храни Україну!

Вербну неділю святкують за тиждень до Великодня.

verba01

verba02

verba03

verba04

Церковні служби цього дня продовжують служби Лазаревої суботи. На всеношній  читаються пророцтва Старого Заповіту про Царя-Месію разом з Євангельськими оповідями про вхід Христа до Єрусалима. На утрені святять гілки верби, що їх віряни тримають у руках протягом усієї служби. Це свідчить, що вони зустрічають Господа, який невидимо гряде, і вітають Його як Переможця пекла й смерті, тримаючи в руках «знамення перемоги» — верби із запаленими свічками.
З вербовими гілками люди молилися за мир в Україні.

verba05

verba06

verba07

verba09

Нинішня Вербна неділя в Україні дуже тривожна й драматична…

Читаємо напружені вісті з Інтернету:
– Українці Донецька створили батальйон самооборони для боротьби с російськими диверсантами.
– За результатами мітингу “За єдину Україну” у Луганську вирішено створити сотню самооборони, а також збиратись біля памятника Шевченку кожного дня.
– У Харкові люди з бітами і георгіївськими стрічками напали на прихильників єдиної України біля пам’ятника Шевченку.
– Мітинг в Луганську закликав владу до рішучих дій проти сепаратистів.
– У Сумах проводять автопробіг проти сепаратизму.
– Окрім того близько 300 учасників провели мітинг за єдність України у Кривому Розі на Дніпропетровщині.
Учасники акції скандували: “Слава нації, смерть ворогам”, “Україна понад усе”, “Герои не умирают”, “Слава Украине, героям слава”, “Кривой Рог – это Украина” та інші гасла. Вони тримали плакати: “Вилкула на нары”, “Криворожский Евромайдан”, “Восток и Запад – вместе”…
– Мітинг за єдність України відбувся і в Одесі, учасники акції зібралися біля пам”ятнику Дюку Рішельє…


У Чернівцях біля памятника Т.Г. Шевченку відбулося Народне Віче.

verba10

verba12

verba11

Люди говорили про єдність заходу і сходу, недопустимість сепаратизму на сході країни та бездіяльності влади з цього приводу. Спричиняють обурення деякі (або навіть і ціла низка) сумнівних кадрових призначень і поява тушок.

verba13
На Вічі виступав і Іван Гриник, представник самооборони “Буковинська сотня за свободу”, заступник сотника з виховної роботи і військової підготовки. Люди, які захищали ідеї Майдану, і зараз забезпечують підтримку громадського порядку в Чернівцях і області. Здійснюється спільне патрулювання в місті та області разом із працівниками УМВС у Чернівецькій області, патрулюють і район залізничного вокзалу у Чернівцях. За підтримки Чернівецької обласної організації ВО “Свобода” людей самооборони, які розміщувалися на Центральній площі Чернівців у наметах, перевели до приміщення на вулиці Шевченка. Але юридично їхній статус ще не підтверджений. Ми впевнені, що нова влада допоможе цим людям з працевлаштуванням і не забуде  про  людей, які на Майдані у Києві виборювали своє право на гідність, свободу та життя у вільній, незалежній і демократичній державі.

verba14
Бійці самооборони, учасники Майдану у Києві: Василь Козлан (сотник восьмої сотні), Іван Гриник, Олег Шишкін.

verba15

Коли тривало Віче, двоє людей з села, учасники Майдану у Києві запитували, чи є на мітингу хтось із представників влади. За цей час, що вони були у Києві, почалися якісь незрозумілі маніпуляції із земельними паями. Представників влади вони не знайшли , розпитували, як можна потрапити на прийом до голови Чернівецької ОДА. Завтра вони знову приїдуть до обласного центру шукати правду. Сподіваємося, що нова влада їм допоможе.

verba16

verba18

Буковинці підтримують єдність і соборність України!
Сепаратисти нас не розколять. Правда – на боці українського народу. Ми переможемо!

verba17

Тетяна Спориніна, “Версії”,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Вербна неділя. Народне віче. Боже, храни Україну!”