Чернівці святкують День міста. I


Цього року День міста у Чернівцях відзначається 6-7 жовтня.
О 10 годині відбулося офіційне відкриття Дня міста, на Цетральній площі – свято хліба «Буковинський завиванець», на площі Турецької криниці – свято ковалів та ярмарок–фестиваль народних ремесел «Буковинські джерела», на Центральній площі – благодійний ярмарок «Подаруй дитині життя», на площі Театральній – виставка квітів «Осінні Чернівці», по вулиці О. Кобилянської – І Благодійний Всеукраїнський весільний фестиваль «Одруження на Панській» та книжкова виставка «Книжковий світ Буковини»… Заходів дуже багато, різноманітних, цікавих, веселих: мистецькі виставки, концерти, конкурси, спортивні змагання, шоу…

На площі Турецької криниці


Разом з «Монетним двором туриста» з Рівного кожний охочий міг викарбувати монету. І навіть залучитися до створення власної колекції із мідних, алюмінієвих, латунних та мельхіорових монет.


Прекрасні вироби ковалів із Стрия. Яйце-райце я подарувала собі цього разу. Майстер виробу – Нестор із Стрия. А на фото Святослав – майстер із Стрия.
р


Роман Мицкан, заслужений майстер народної творчості України, керамік, художник із Косова навіть заграв мені на музичних скульптурах. Не на одному святі купую у майстра керамічні свистульки і роздаровую. Надзвичайно принадливі ці музичні обереги…

Вироби стеклодувів із Львівщини.

Майстер пан Василь із Івано-Франківська

Центральна площа

Вулицями Чернівців


Театральна площа


За особливі заслуги перед територіальною громадою, вагомий особистий внесок у розвиток економіки, освіти, науки і культури міста Чернівців та з нагоди Дня міста, звання «Почесний громадянин міста Чернівці» присвоєно раднику Голови Державного космічного агентства України, Заслуженому працівнику промисловості України, Почесному працівнику космічної галузі України Едуарду Кузнєцову та голові виконавчого комітету Чернівецької міської Ради народних депутатів 1972-1985рр., члену Чернівецької обласної ради організації ветеранів України Володимиру Доцюку.

На фото зліва направо: Віталій Яценко, Володимир Доцюк, Тетяна Спориніна, Едуард Кузнєцов

Вулицями Чернівців до площі Філармонії

Із святом, чернівчани!

Продовження – https://versii.cv.ua/pohlyad/chernivtsi-svyatkuyut-den-mista-ii/19030.html

Тетяна Стрільчик, «Версії»,
фото автора і SergiyS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Чернівці святкують День міста. I”