Перехід з солідарної до накопичувальної пенсійної системи – грабунок літніх людей

Законопроєкт №9212 про впровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи на базі приватних пенсійних фондів розглядався в сесійній залі, та на його ухвалення якого в першому читанні не вистачило голосів.

Фракція «Батьківщина» проти впровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи на базі приватних пенсійних фондів та голосувала проти цього законопроєкту.

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко вважає, що перехід до накопичувальної пенсійної системи на базі приватних пенсійних фондів не розв’яже питання подолання дефіциту Пенсійного фонду, а просто пограбує літніх людей. До того ж досвід деяких європейських країн підтвердив, що солідарна пенсійна система є оптимальною.

Я особисто двічі спілкувалася з керівництвом Міжнародної  організації праці, вони сказали, що навіть ті країни, які експериментально такі примусові накопичення ввели, відмовилися. Які це країни – Чехія, Польща, Литва, Латвія, Естонія, відмовились, коли спробували, – розповіла Юлія Тимошенко депутатам.

Вона нагадала, що навіть в тих країнах, де є багаторівнева пенсійна система, накопичувальні внески в приватні фонди є добровільними.

Юлія Тимошенко упевнена, що законопроєктом пропонується створити «нову годівничку» для корупціонерів, адже приватні пенсійні фонди формуватимуться шляхом обов’язкових внесків як роботодавців, так і працюючих людей.

Це буде означати, що дефіцит Пенсійного фонду, який сьогодні мегадефіцитний, буде ще багаторазово поглиблений. В цьому законі немає жодної гарантії збереження грошей людей, які в приватні пенсійні фонди загатять державні кошти, немає ні індексацій, нічого подібного, – наголосила Голова фракції «Батьківщина».

Вона нагадала про експеримент в Нацбанку з приватним пенсійним фондом, який відбувся кілька років тому, коли 60 тисяч людей після зміни Голови НБУ втратили свої пенсійні внески.

Цей закон – це  нова нажива уже на пенсійних внесках людей. Це не просто пограбунок, це цинічний пограбунок літніх людей. Тому голосуємо червоними кнопками проти! – закликала колег Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *