Обережно: несвіжа інформація!

Чи їли б ви ковбасу дворічної давності та ще й сумнівного складу? Ні, скажете ви, адже товари повинні бути свіжими та якісними. Таким же критеріям повинна відповідати й інформація, особливо офіційна. Однак іноді посадовці якістю інформації не переймаються.

Усім відомо, що статистика, надто вітчизняна, – наука дуже приблизна. Іноді жертвами неправильних чиновницьких підрахунків можна стати мимоволі, як це трапилося з нашими постійними читачами – працівниками ТОВ «РОЗМА». Вони надіслали на адресу редакції листа наступного змісту:

«У замітці на стор. 3 в 43-му числі «Версій» у рубриці «Гроші» під назвою «Заводи працюють, а борги все одно є» з невідомої нам причини наше підприємство занесли до аутсайдерів – і це при тому, що за 9 місяців поточного року випуск товарної продукції у нас зріс на 31%, порівняно з відповідним періодом минулого року, реалізація – на 33%, а власний капітал на 30%! Підприємство своєчасно виплачує зарплату і не має заборгованостей з податків, зборів та обов’язкових платежів».

Розібратися, хто винен – редакція чи міська рада, прес-повідомленням якої послуговувалися при написанні матеріалу, – ми навіть не встигли. Наступного дня до редакції факсом надійшов лист начальника управління економіки Чернівецької міської ради Галини Степанчук, у якому повідомлялося, що «працівники департаменту припустилися технічної помилки і випадково занесли ТОВ «РОЗМА» до аутсайдерів».

Треба думати, таким чином департамент вибачився перед підприємством! Зі свого боку порадимо департаменту відкоригувати цю ж інформацію на сайті міської ради, адже за посиланням http://www.city.cv.ua/portal/?p=7703#more-7703 доступний лише неправильний її варіант.

До слова, останнім часом згаданий сайт вражає своєю «новизною». Наприклад, у розділі «економіка і бізнес» інформація датована ще 25 січня 2009-го, а розділи «Культура», «Освіта і наука», «Охорона здоров’я» ще «старші» – від 7 липня 2008-го.

Можливо, редакція не стала би детально вивчати хронологію сайту, але керівники підприємств, які стверджують, що постійно подають дані до управління статистики і департаменту економіки, цікавляться, навіщо вони це роблять, коли інформацію не оприлюднюють, або подають її з помилками, як у випадку з «РОЗМОЮ». Відповіді на це запитання поки що не маємо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *