Держстат переконує українців, що в червні інфляції не було…

У червні 2018 року споживчі ціни не змінилися порівняно з травнем, водночас із початку року вони зросли на 4,4%.

Про це повідомляється на сайті Державної служби статистики України.

«Споживчі ціни в червні 2018 р. порівняно з попереднім місяцем не змінилися, водночас з початку року зросли на 4,4%», – йдеться в повідомленні.

Держстат зазначає, що базова інфляція в червні 2018 року порівняно з попереднім місяцем становила 0,0%, з початку року – 3,5%. Ціни в червні знизилися на продукти харчування та безалкогольні напої на 0,5%. Найбільше (на 9,8%) подешевшали яйця. На 2,1-0,2% знизилися  ціни на фрукти, молоко та молочні продукти, сало, овочі, цукор, рис, свинину, яловичину. Ціни  на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,6%, у тому числі тютюнові  вироби – на 2,6%, алкогольні напої – на 0,4%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на утримання будинків та  прибудинкових територій на 2,1%, плати за оренду житла – на 0,9%. Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,6% в основному спричинено подорожчанням проїзду в залізничному  пасажирському транспорті на 10,4%, інформують у відомстві.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *