«Чернівцігаз» бідкається: через новий тариф на розподіл природного газу, встановлений НКРЕКП, збитки підприємства у 2020 році складуть 110 млн грн

 

НКРЕКП уперше за останні п’ять років затвердила новий тариф для АТ «Чернівцігаз». В акціонерній компанії кажуть, що новий тариф для «Чернівцігазу» у 2,4 разу нижчий за собівартість доставки газу споживачам. Через це 2020 року збитки компанії, яка належить до бізнессфери Дмитра Фірташа, сягнуть мовляв 110 млн грн.

Прийняття нового тарифу не розв’яже головні проблеми газорозподільних компаній, перша з яких – низька зарплата, що й обумовило 22% дефіцит кадрів в АТ «Чернівцігаз», друга – питання заборгованості за технологічний газ (ВТВ).
Тому новий збитковий тариф призведе до штучного банкрутства не лише операторів ГРМ, а й нового незалежного оператора ГТС, – кажуть у компанії.
НКРЕКП затвердила для АТ «Чернівцігаз» новий тариф на послуги розподілу природного газу на рівні 1,20 коп. за 1 кубометр, хоча фактична собівартість робіт з доставки газу становить 2,91 грн за куб.м. Тому компанія ще раз звертає увагу нацрегулятора на необхідності затвердження економічно обґрунтованого тарифу за розподіл газу, – йдеться у повідомленні прес-служби АТ «Чернівцігаз».

Від редакції: Біда для споживачів – і не лише в Чернівцях – не у протистоянні компанії та держрегулятора, а в тому, що в жодній обслуговуючій компанії, яка скаржиться на збитки через необґрунтовані тарифи – хоч на газ, хоч на тепло, хоч на світло, хоч на воду – споживач не може перевірити обґрунтованість і необхідність витрат – складових тарифу.

 Цікаво було би знати:НКРЕП приймає рішення, аби краще виглядати, чи щось-таки знаючи про реальний стан речей?

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *