Більшість чернівецьких перевізників – приватні підприємці

Основні умови конкурсу – забезпечення  належного технічного стану рухомого складу, використання більш комфортабельних автобусів, стаж роботи, пристосованість транспортного  засобу до загальної диспетчеризації пасажирських перевезень за допомогою «GPRS» навігації, наявність виробничої бази для підтримання належного технічного та санітарного стану рухомого складу, резерву автобусів для заміни у випадку виходу із ладу, а також умов для контролю за станом здоров’я водіїв, їхнього перед- та післярейсового медогляду.

Члени конкурсного комітету звернули увагу на дотримання перевізниками вимог трудового законодавства, зокрема наявності трудових угод з водіями та середнього розміру зарплати, а також готовність перевозити пільгові категорії громадян без відшкодування втрат.

За результатами конкурсу визначено, що маршрут №14 (Ленківці-вул. Калинівська), на якому працюють 3 автобуси, обслуговуватиме ПП Анатолій Вигнан, маршрут №25 ( вул. Шкільна – вул. Підлісна, 2 автобуси) –  ПП Василь Юрковський, соціальний маршрут №27 ( вул. Садова  – вул. Степового, 2 автобуси) – ТОВ «Денисівка-1», маршрут №31 (вул. Комарова – вул. Калинівська, 27 автобусів) – ПП  Борис Рудик, Василь Барванюк, Дмитро Солецький, маршрут №33 ( Садгора  –  Гравітон, 15 автобусів) – ПП Василь Цибуляк, маршрут №35 (вул. Садова – вул. Калинівська, 12 автобусів) – ПП Валерій Бабій та Михайло Москалюк. Угоди з  переможцями конкурсу на обслуговування цих маршрутів буде укладено на 3 роки за умови,що вони візьмуть на себе інвестиційні зобов’язання до 2012 року замінити переобладнані автобуси новими машинами, матимуть не менше укладених і зареєстрованих в міському центрі зайнятості трудових угод з водіями, ніж кількість автобусів, що обслуговують маршрут. Рекомендовано обладнати автобуси логотипами та написами із зазначенням перевізника, забезпечити видачу  проїзних квитків пасажирам, а також наявність двох місць в кожному автобусі для перевезення пільговиків. Усі претенденти на обслуговування  маршрутів зголосилися також брати участь в облаштуванні  заїзних кишень, встановленні  павільйонів очікування  на зупинках громадського транспорту. 

Конкурсний комітет нагадує перевізникам, що від 1 вересня зарплата водіїв, які працюють на міських автобусних маршрутах, не повинна бути меншою за середньомісячну у транспортній галузі міста.

Загалом у Чернівцях працюють 46 автобусних маршрутів, які обслуговують 57 перевізників – 15 юридичних осіб та 42 приватних підприємця.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *