Без паніки! В області відновили повірки газових лічильників

У рубриці «Без паніки!» – відповіді на панічні питання, які час від часу виникають у соцмережах і чернівецьких вайбер-чатах.

Отже, чернівчанин Микола Малярчук пише у Facebook:«Настирливий стук ранком по хвіртці. Виходжу та слухаю двох молодих чоловіків: газова служба, планова перевірка лічильників. Запитую чи вбачають якісь махінації. Кажуть, що ні. Мають такий план, в час війни. Бачу в цьому, якесь дике діяння. Ці хлопи не працюють на відновлення газогонів під Києвом, тратять дорогоцінне пальне, ганяють мікроавтобус абсолютно не для потреб часу, отримують зарплату за роботу, яка є наразі нікчемною. Вештаються по факту по будинках, коли всі насторожені і десятки біженців там. Переконаний, що регіональна військадміністрація давно мала би зробити відповідні корективи. Не на часі…»

Відповідає речниця РГК “Чернівцігаз” Вікторія Голодняк:
Справді, наразі повірка лічильників відбувається по всій області. Тож візит працівника “Чернівцігазу” з метою повіряти лічильник цілком можливий. Ми повністю повернулися до того, що підприємство має функціонувати, як і раніше. Тому всі служби зараз у нас працюють, як працювали досі. Тобто ми газифікуємо будинки, працюємо на повну потужність.

Якщо особа перевіряльника викликає сумніви – можете попросити надати документи. Наш фахівець обов’язково має мати при собі посвідчення. Там має бути розміщений наш новий логотип від 2021-го року, з написом РГК “Чернівцігаз”, та фото працівника. Тобто нашого представника можна відразу ідентифікувати. Перевірити, як виглядає наш логотип, можна на нашій сторінці у соцмережах. Якщо сумніви не зникли – можна викликати правоохоронців. Наші фахівці нікуди не втечуть”.

Разом з тим, Вікторія Голодняк зауважує, що публікувати, за якими адресами плануються перевірки, зараз може бути небезпечно. Водночас воєнний стан – не привід відмовлятися від повірки лічильника та не впускати працівника “Чернівцігазу” провести цю процедуру, за умови, що це справді їхній працівник.

“Подавати показники лічильника – це одне, це для того, щоби правильно розраховувалося ваше споживання, це в першу чергу ви самі зацікавлені в тому, щоби мати інформацію, скільки вам необхідно сплатити для постачання газу. А повірка лічильника – це його справність. Кожних 8 років кожен побутовий прилад має пройти періодичну повірку. Тут саме ви в першу чергу зацікавлені, тому що він може бути несправний і, як то кажуть, “мотати газ”, – пояснює Вікторія Голодняк.

Речниця «Чернівцігазу» додала: «Ми працюємо в рамках чинного законодавства. Оскільки ми проживаємо на мирній території, то й продовжуємо працювати й виконувати всі свої зобов’язання».

Начальниця управління зовнішніх комунікацій АТ «Чернівцігаз» також поінформувала про допомогу, яку АТ надає ЗСУ, колегам-газовикам, вимушеним переселенцям тощо. Вона наголосила, що нині наша держава потребує стабільності – щоб на мирних територіях, підприємства працювали, люди отримували заробітню плату, сплачувалися податки та військовий збір.

«Однією з найбільших компаній Буковини є АТ «Чернівцігаз». В нас працює більше 1100 буковинців. Зважаючи на потребу в підтримці економіки, ми відновили повністю роботу, по всіх напрямках, зокрема й повірці лічильників – адже це передбачено ліцензійними умовами, на це йдуть тарифні кошти!», – повідомила Вікторія Голодняк.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *