Багатоповерхівка шостий день без газу? – Яка дрібничка!

Зрештою, навіть не ціла багатоповерхівка, а лише один стояк 3-ого під’їзду будинку №180 на вул. Головній обласного центру. Та й мешкають там «лише» три сім’ї. Бо в четвертій квартирі цього стояка вчаділа самотня людина, тож газ їй уже не потрібен.

Сталося це вночі з 16 на 17 лютого. І о 6.20 ранку газ у стояку перекрили пожежники. Як сказав пізніше слідак, до закінчення слідчих дій.  Через добу мешканцям будинку, які залишилися без газу, телефоном пояснили, що їм треба  прийти на вул. Головну, 243 і написати заяву та скласти новий договір на послугу постачання голубого палива. При цьому ще й заплатити по 325 гривень.

Але куди дінешся? Пішли, написали, заплатили. А тепер чекають… біля моря погоди? Хоча саме так: чекайте, сказали їм і понеділкового ранку, 21 лютого. Вже й вечір настав, а вони все чекають. І це при тому, що ці люди зовсім не винні у тому, що сталося. Ба більше, вони потерпілі!!! І хіба це з їхньої вини відключили газ? Чи в них знайшли якісь порушення? Адже пожежники відключають газопостачання просто з міркувань безпеки в аварійній ситуації.

Виходить на те, що споживаєш газ – зрозуміло, плати. І за те, що не споживаєш – теж плати?

Та й хіба то не дрібничка – незручність якихось трьох родин? Адже потреби людей – це найменше, що хвилює тих, хто живе за їхній рахунок.

P.S. Потерпілі телефонували вже й до Чернівецької міської ради. Результат був передбачуваний. Адже міська влада ніколи не захищала чернівчан від монополістів. У неї на це немає сил. А може, бажання та сміливості?

Людмила Чередарик

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *