Шевченкіана в екслібрисі, друковані раритети, поезії у виконанні Богдана Ступки

«І оживе добра слава, Слава України…»  – перформанс з такою назвою відбудеться сьогодні, 7 березня, у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка  о 14.00. Присвячується імпреза 209-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Ще можна встигнути.

Життя і творчість Тараса Шевченка – генія людства, завжди надихали митців на зображення його особистості, відтворення духу його діяльності у всіх видах літератури,  культури і  мистецтва. Притаманне це й елітарному жанру графіки – книжковому знаку – екслібрису (що в перекладі з латинської – «з книг»), який ставлять власники бібліотек на томи своїх приватних бібліотек.

Улюбленим образом бібліофілів та художників-екслібрістів є Тарас Григорович Шевченко. Про це свідчить й унікальна  приватна  колекція чернівецького  краєзнавця Юрія Миська «Шевченкіана в екслібрисі», яка буде представлена користувачам нашої книгозбірні. У кожному екслібрисі – неповторність манери і техніки його виконання.

Також гостям перформансу випаде чудова нагода ознайомитися з іншою значимою колекцією Юрія Миська – колекцією друкованих раритетів  Шевченкіани, що були видані на теренах Буковини і діаспорою українців за кордоном.

Любителям  театрального мистецтва  представиться гарна можливість почути голос незабутнього геніального українського актора  Богдана Ступки.  У його  виконанні з вінілових платівок будуть звучати поезії  Тараса Шевченка. А ще – кожен стане  учасником театралізованого дійства, присвяченого незабутньому Кобзарю.

Адреса перформанса: м. Чернівці вул. О. Кобилянської, 47 (ІІІ поверх).

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *