У Чернівецькому університеті розквітли магнолії

Перші магнолії, саджанці яких завезені до Чернівців із Японії близько 80 років тому, зацвіли у ботанічному саду Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та біля центрального корпусу вишу.Про це повідомляє Укрінформ.
“Перші саджанці магнолій до нашого саду були завезені з Японії приблизно 80-90 років тому. І вже з тих дерев, які адаптувалися до наших умов, були розсаджені нинішні магнолії біля університету і тут, в нашому саду”, – розповіла провідний фахівець ботанічного саду ЧНУ ім. Ю. Федьковича Олена Янчук. Зокрема, почали квітнути такі види як магнолія Суланжа, магнолія Кобус. Усього їх тут близько 20 сортів. Доглядають за магноліями працівники ботанічного саду. Кажуть, що дерева вже добре адаптовані до наших умов і особливого догляду не потребують.
“Коли бачимо, що посушлива погода тримається довго, тоді варто підливати дерево. Особливо у перші роки після висадки. Потім, коли коріння проростає глибше у ґрунт, дерево отримує необхідну вологу”, – пояснила Янчук.
Біля розквітлих університетських магнолій полюбляють фотографуватися туристи. Як розповіли кореспонденту Укрінформу екскурсоводи, керівництво університету навіть змушено обгородити місце перед магноліями загороджувальною стрічкою, щоб туристи не ламали дерева та квіти.
Ботанічний сад Чернівецького національного університету є одним із найстаріших ботанічних установ України. Його засновано в другій половині XIX сторіччя, за часів, коли Буковина як коронне герцогство входила до складу Австро-Угорської імперії. За площею (3,5 га) ботанічний сад Чернівецького університету є найменшим в Україні.

Джерело: Укрінформ, фото Віталія Олійника

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *