Що показали на Буковині Міністру освіти і науки

У межах робочої поїздки до Чернівецької області Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав місцеві заклади освіти: дитячий садок, ліцеї, профтехзаклади, Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича та Чернівецький юридичний інститут Національного університету «Одеська юридична академія».

Міністр оглянув наявні у них укриття, ознайомився з матеріально-технічною базою, поспілкувався з дітьми, студентами та колективами.

Область межує з Румунією, тож особливістю окремих закладів освіти в регіоні є впровадження білінгвальної системи навчання. Тобто на Буковині дитина вивчає стандартні предмети не тільки державною мовою, а ще й румунською. Застосування білінгвального навчання сприяє формуванню в дітей міжкультурних комунікаційних навичок.

Учні Боянського ліцею «Лідер» та Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей є переможцями різноманітних конкурсів і змагань на національному і міжнародному рівнях.

Вище професійне училище №3 має навчально-практичний центр сучасних технологій крою та дизайну і навчальні лабораторії, які дозволяють майбутнім фахівцям повною мірою набути практичні навички майбутньої професії. Родзинкою профтеху також є те, що 70% педагогічних працівників становлять випускники закладу.

У закладах вищої освіти Чернівецької області нині навчається понад 30 тис. студентів. Це стало можливим, зокрема, і завдяки організації на високому рівні вступної кампанії у минулому році.

Сергій Шкарлет наголосив, що загалом Буковина є гідним прикладом для переймання досвіду щодо забезпечення освітнього процесу, волонтерства та підтримки ВПО.

Та прикметно, на сайті МОН є повідомлення, що школи та дитячі садки Львівщини  у лютому стовідсотково матимуть вай-фай у своїх укриттях.

А як щодо Буковини?..

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *