Cмарткамери розпізнають обличчя водіїв та номерні знаки

Уже за місяць на дорогах Буковини з’являться розумні відеокамери від яких ніяк не сховатися, бо вони розпізнають не тільки номерні знаки машин, а й обличчя водіїв. Поліцейське відомство придбало вже 38 таких пристроїв. Про це під час брифінгу розповів Віктор Нечитайло, керівник ГУНП у Чернівецькій області.

Камери планують встановити у місцях, де багато людей, зокрема, на залізничному та автобусному вокзалах, на перехрестях тощо.

– Десь до мільйона гривень потрібно на їхнє встановлення, налаштування та обслуговування. Впродовж місяця встановимо їх. Будемо намагатися отримати ліцензію на розпізнавання облич, – запевнив полковник Нечитайло.

Загалом же в області, за словами очільника поліції, встановлено 711 відеокамер, 192 – мають функцію розпізнавання номерних знаків. Майже 400 відеокамер розташувалися на пунктах в’їзду/виїзду з області.

За словами головного поліціянта області, дані камери допомагають розкривати важкі злочини.
– Відеофіксація – потужний інструмент профілактики та реагування на порушення. Ця система працює не перший рік. І під час розкриття тяжких злочинів 35-40% результату дає саме вона. Наразі кількість камер збільшуватимемо, – підсумував Віктор Нечитайло.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *