Безоплатні покази фільмів Івана Миколайчука

     

   

      Кінопалац «Чернівці» підготував на відзначення Дня народження Івана Миколайчука приємний сюрприз для чернівчан та гостей міста – покази найвідоміших та знакових фільмів за участі нашого знаного земляка.

      15 червня о 18.30 у Великому залі демонструватимуться «Тіні забутих предків» в міжнародному прокаті «Диќі ко́ні вогню́» (англ. Wild Horses of Fire) — культовий український радянський художній фільм режисера Сергія Параджанова, відзнятий 1964 року на кіностудії імені Олександра Довженка. Екранізація однойменної повісті Михайла Коцюбинського.

Фільм став дебютним для Івана Миколайчука, який згодом став відомим актором і режисером, а також одним із символів українського кіно.

Зйомки фільму здійснювалися в справжніх гуцульських хатах села Криворівні Верховинського району Івано-Франківської області та на його околицях. Саме тут Михайло Коцюбинський написав свою повість. У перший рік прокату фільм переглянули 8,5 млн глядачів..

Гарвардський університет додав стрічку до списку обов’язкових для перегляду студентам, які претендують на вищий ступінь у кінознавстві.

Займає позицію  №1 у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно.

А наступного дня, 16 червня, о 18.30 можна буде переглянути «Вавілон ХХ» – український радянський художній кінофільм режисера Івана Миколайчука,знятий на кіностудії імені Олександра Довженка 1979 року. Кінокартину було відзнято в селищі Витачів Обухівського району Київської області. Створено за мотивами роману Василя Земляка «Лебедина зграя» про перші кроки колективізації в українському селі.

Займає 10-у позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно.

 Вхід до кінотеатру на ці кінофільми вільний.    

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *