Як народжуються фейки або Правда про квартири для переселенців-учасників АТО на Буковині

 

На превеликий жаль, правда нині нікого не цікавить. Спеціально чи випадково (в останнє віриться важко), народний депутат Максим БУРБАК дуже цікаво написав про виділення квартир для учасників АТО, які є внутрішніми переселенцями. Ось його текст у Facebook: «Провели робочу нараду з питань забезпечення житлом учасників АТО-ВПО. Нашим парламентським Комітетом було вперше закріплено в законодавстві даний термін та передбачено в бюджеті 41 млн гривень для компенсації вартості житла людям з таким статусом. Прикро, але до Чернівецької області гроші не дійшли, хоча й були передбачені.

Тому що чиновники не змогли вчасно підготувати документи. Окремо проговорили питання виділення земельних ділянок в Чернівцях для воїнів АТО. Дане питання неодноразово порушував в Верховній Раді. Хлопці зі мною згодні. Будемо далі боротись».

Цей посил підхопили колеги, і на БукІнфо з’являється ця ж інформація, але з дещо поглибленою інтерпретацією, завдяки заголовку та підзаголовку: «Через бездарність команди Фищука Буковина не отримала жодної гривні компенсації вартості житла ветеранам АТО» і далі – «Новий подвиг очільника краю».

Безперечно, добру справу зробив Максим Бурбак, закріпивши через ВРУ таку можливість, як безоплатне отримання квартир внутрішніми переселенцями – учасниками АТО. Але саме нардеп, як ніхто інший, знав про умови того, як потрапити до списків щасливців. До речі, на одне помешкання виділяється понад 1 млн грн.

А тепер буде не тільки чесно, а й справедливо надати слово голові Чернівецької облдержадміністрації Олександру ФИЩУКУ. Він і розставив усі крапки над «і»:

– Звинувачення у тому, що чиновники невчасно підготували документи є, м’яко кажучи, неправдивим. І, головне, Максим Юрійович Бурбак знав про це, бо заступник начальника управління соціального захисту п. Півень озвучив ситуацію під час круглого столу. На 1 квітня, коли потрібно було подати документи, в Чернівецькій області не було людей, які підпадали б під цю категорію. Адже була вимога, щоби внутрішні переселенці – учасники АТО протягом року стояли на обліку в реєстрі переміщених осіб. У нас таких не було. Натомість уже на 1 вересня з’явилися люди, які перебували в реєстрі протягом року. Тож  саме вони потраплять у другу чергу на виділення компенсацій за квартири.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *