Всеукраїнський конкурс молодіжної творчості «МИРНИЙ КОСМОС» – 2021 стартує 4 жовтня у Чернівціях

Від 4 жовтня 2021-го у Чернівцях стартує Всеукраїнський конкурс молодіжної творчості «МИРНИЙ КОСМОС» – 2021. Дата проведення – 04 – 08 жовтня 2021 року. Формат проведення – онлайн за допомогою платформи Zoom.

 

У 2021 році у фіналі Всеукраїнського конкурсу молодіжної творчості «Мирний космос» візьмуть участь 81 учасник з 11 областей України ( 31 населений пункт).

4 жовтня 2021 – урочисте відкриття Всеукраїнського конкурсу молодіжної творчості «Мирний космос».

Учасників конкурсу від імені заступника міського голови Юрія Лесюка та начальниці управління освіти Чернівецької міської ради Ірини Ткачук, привітав директор ЗОШ № 14 Сергій Кізіма. Відеопривітання до конкурсантів записав Едуард Кузнєцов, перший віцепрезидент Аерокосмічного товариства України. Також учнів привітав Олег Петров, голова правління Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я».
В урочистому відкритті з Чернівців взяли учать Віталій Яценко, директор Чернівецького міського центру юних техніків ім. Л. Каденюка, Марина Килимник, начальник навчально-методичного відділу Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О. Макарова (м. Дніпро) та директор ЗОШ №14.

Всеукраїнський конкурс молодіжної творчості «Мирний космос» проводиться з метою виявлення, розвитку та підтримки творчої обдарованої учнівської молоді незалежної України в аерокосмічній галузі та з нагоди 30-ої річниці створення УМАКО «Сузір’я». Проведення конкурсу сприяє вирішенню таких основних завдань:

– становлення та розвиток стійкого інтересу підростаючого покоління України до авіації і космонавтики, науки і техніки та пов„язаних із ними екологічними, гуманітарними та соціальними проблемами;

– прищеплення стійких дослідницьких умінь і навичок творчої обдарованої молоді у практичній площині розвитку науки і техніки;

– популяризація серед молоді держави наукових і технічних досягнень щодо вивчення й освоєння космосу.

Конкурс проводиться за такими напрямками:

1. РАКЕТНО-КОСМIЧНА ТЕХНIКА

2. КОСМIЧНА БIОЛОГIЯ ТА МЕДИЦИНА

3. КОСМІЧНА ФІЗИКА ТА АСТРОНОМIЯ

4. ЕКОЛОГІЯ ТА КОСМОНАВТИКА
5. ПРОГРАМУВАННЯ ТА ОБЧИСЛЮВАЛЬНА ТЕХНІКА.
6. ЛЮДИНА. ДУХОВНІСТЬ. ВСЕСВIТ. ГЛОБАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЛЮДСТВА

7. ІСТОРIЯ РОЗВИТКУ АВIАЦIЇ I КОСМОНАВТИКИ. КОСМІЧНІ НАУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ

3 жовтня на конкурс у рамках Всесвітнього тижня космосу і побачити святкування Дня міста у Чернівці прибула команда з міста Дніпро.

 

Бажаємо успіхів, цікавих дискусій, спілкування, обмін досвідом, ідеями, ініціативами.

Фото на обкладинці – фото NASA.

МЦ УМАКО «Сузір’я»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *