Врятовані три залізничні станції Буковини: їх вилучать зі списку малодіяльних і збиткових

 

14 залізничних станцій Чернівецької області потрапили до визначеного «Укрзалізницею» рейтингу малодіяльних, через певний час їх мають  закрити. Боротьба за їхнє збереження точиться не перший рік. Уже підвищено вартість послуг із подачі вагонів на станції, які визнані збитковими. Це призводить до зриву контрактів із замовниками, і, як наслідок, підприємства не мають змоги повноцінно працювати. Така ситуація негативно впливає на економіку краю й потягне скорочення робочих місць, повідомляє пресслужба ОДА. Хоча підприємства, які користуються послугами вантажних станцій, формують значні обсяги надходжень до місцевих бюджетів. Їхня робота безпосередньо впливає на подальший розвиток районів та залучення інвестицій.

Пріоритетним завданням керівництва області є розвиток економіки. Цього можна досягти, якщо підприємства Буковини працюватимуть на повну потужність. Відтак облдержадміністрація  на звернення РФ «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» не погодила закриття жодної залізничної станції на території Чернівецької області.

Керівництво області звернулася до Прем’єр-міністра України та Міністерства інфраструктури України, а також до АТ «Укрзалізниця». За підсумками діалогу обласної влади з центральними органами виконавчої влади з переліку малодіяльних будуть виведені залізничні станції «Васкауци» у Сокирянському, «Межиріччя» в Сторожинецькому і «Неполоківці» в Кіцманському районі  нашої області..

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *