Від 1 вересня буковинців обслуговуватимуть 11 бюро правової допомоги

У рамках реформування територіальних органів юстиції та розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні утворено понад 400 бюро правової допомоги, які функціонуватимуть як відокремлені підрозділи місцевих центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Посилення правової спроможності територіальних громад, активна правоосвітницька діяльність, надання правової інформації та юридичних консультацій, прийом звернень громадян, доступ до безоплатної вторинної правової допомоги та електронних сервісів Міністерства юстиції України  – основні завдання, покликані забезпечити діяльність новоутворених бюро правової допомоги.

Завдяки цьому скорочена чисельність державних службовців органів юстиції та заощаджуються видатки на їхнє утримання, посилено роботу місцевих центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги, розширений доступ громадян до безоплатних правових послуг і електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Щоби до системи безоплатної правової допомоги долучились найбільш професійні та кваліфіковані фахівці, проведений серйозний конкурсний відбір керівників та заступників керівників бюро правової допомоги в усій країні. Зокрема в нашій області участь у конкурсі взяли 83 особи. За результатами відбору на посади керівників/заступників керівників рекомендовано 27 осіб. Це потужна команда людей, не схожих на звичний образ державного службовця, вмотивованих, націлених на позитивний результат, ладних працювати у новій системі юстиції, допомагати українцям, захищати право і справедливість.

На території нашої області працюватимуть 11 бюро правової допомоги: Чернівецьке, Герцаївське, Глибоцьке, Заставнівське, Кіцманське, Новоселицьке та Сторожинецьке бюро правової допомоги у структурі Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Новодністровське, Сокирянське та Хотинське бюро правової допомоги як структурні підрозділи Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Путильське бюро правової допомоги як структурна ланка Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Отримати додаткову інформацію можна за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103(лінія є безкоштовною та працює цілодобово) або на веб-сайті chernivtsi.legalaid.gov.ua.  .

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *