В Україні зміниться порядок отримання водійських посвідчень, а медогляд водії проходитимуть частіше

Уряд України до листопада 2017-го завершить впровадження директив ЄС щодо посвідчень водіїв автотранспорту. Нововведення стосуватимуться 10 млн. українських водіїв.

Водійські посвідчення видаватимуть максимально на 15 років. Це необхідно, щоб оновлювати інформацію і посилити захист від підробок. Під час отримання нових посвідчень має бути обов’язковий медогляд водія, який відбувається в Євросоюзі за спрощеною процедурою під час візиту до одного лікаря.Для всіх водіїв віком від 50 років можуть також запровадити обов’язковий медогляд кожні 5 чи навіть 3 роки, залежно від того, як вирішить країна.

Для водїів вантажівок та автобусів термін дії прав мають скоротити до 5 років, а медогляд може бути прискіпливіший.

“Директива не регламент і ми можемо йти своїм шляхом її впровадження. Але її виконання в повному обсязі обов’язкове, бо водії, які перевозять людей і вантажі, повинні мати зовсім інший рівень знань і підтверджувати свою професійну кваліфікацію”, – каже експерт із питань транспорту Володимир Каськовецький.

В Україні також хочуть ввести екологічний податок із транспортних засобів. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. За статистикою, транспортні засоби забруднюють близько 80% атмосферного повітря в місті.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *