Удосконалення навичок бухгалтера: не профосвітою єдиною

 

Ніколи не варто зупинятися на досягнутому. Особливо, якщо ви шукаєте роботу й маєте диплом бухгалтера. Спеціалізована освіта, підвищення кваліфікації, тренінги – це добре. Проте думка, що тільки вони роблять вас хорошим спеціалістом – хибна. Часто навіть найдорожчі курси не виправдовують сподівань.

 

Переглядаючи вакансії для бухгалтера у пошуку більш вигідного працевлаштування, слід пам’ятати, що немає межі досконалості. Тому, якщо хочете знайти гідну посаду, маємо для вас кілька порад.

Навчайтеся через спілкування

Найкращим способом оптимізувати знання є комунікація з колегами з інших компаній. Форуми та соцмережі дають змогу контактувати з провідними експертами податкової, законодавчої та економічної сфери, отримувати реальні поради та консультації. Реєструйтесь на тематичних сайтах, додавайтесь у друзі провідним спеціалістам, слідкуйте за їх діяльністю, ніколи не бійтесь ставити питання.

Черпайте досвід з інших професій

Окрім ведення обліку та аудиту бухгалтерами потрібні й інші навички, яким можна повчитися в представників суміжних професій. Наприклад:

  • керівники проєктів навчать, як організувати робочий процес, витрачаючи кожну хвилину з користю;
  • менеджери з продажу розкажуть, як будувати комунікацію з клієнтами;
  • у юристів можна дізнатися, як бути в курсі законодавчих змін, де брати актуальну інформацію;
  • системні адміністратори порекомендують корисні сервіси та допоможуть обрати дієву бухгалтерську систему.

До речі, смартфон також стане в нагоді – є сотні мобільних додатків для довідки, планування та інформування про зміни в бухобліку.

Підвищуйте ефективність

Якісне управління бухгалтерським відділом впливає на продуктивність процесів компанії. Точність та правдивість інформації, своєчасне формування податкового та управлінського документообігу, цілісність та завершеність усіх звітів – головні критерії хорошого спеціаліста.

Надважливими рисами є гострий розум, скрупульозність та спостережливість. Розвивати їх краще під час відпочинку. Читайте, займайтесь спортом, приділяйте увагу хобі. І тоді у вас будуть усі шанси стати впевненим професіоналом, якого радо вітатимуть в будь-якій компанії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *