У Кабміні занепокоїлися, що субсидії отримує кожна друга українська сім’я

Але тиск комунальних тарифів не зменшать. Натомість новий механізм виплати субсидій, запроваджений від 4 січня,  фактично заблокував розрахунки в усій Україні.

Про це повідомила прес-служба віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, пише «Сегодня».

«Ситуація,  що виникла із відшкодуванням підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК пільг і субсидій, що надаються населенню на оплату ЖКП, потребує негайного реагування з боку Міністерства фінансів України», – зазначили у Зубка.

Відомство підкреслює, що новий механізм відшкодування має бути скорегований. За результатами наради Мінфіну дано відповідне доручення про невідкладне врегулювання ситуації. Відомство зазначає, що технічні зміни, ініційовані Мінфіном, із Мінрегіоном не погоджені. Як відомо, за підсумками 2017 року, субсидіями в Україні користується практично кожна друга сім’я. 

 Нагадаємо, віл січня ОСББ й ЖБК зобов’язані відкривати казначейські рахунки, на які зараховуються виплати за субсидіями. Утім, для багатьох будинків таким чином був закритий доступ до виділених коштів. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *