Транспорт – корумпована галузь: конкурси вигравалися за підробними документами

Доїхати вночі чи пізно ввечері додому чи на вокзал, для чернівчанина є проблемою із проблем. Та й вдень на багатьох маршрутах виникають питання. Бо часто-густо автобуси просто не виїжджають на невигідні маршрути. 

Однак попри те, що транспорт, як визнав міський голова Чернівців, є надзвичайно корумпованою галуззю і місцева СБУ встановила, що конкурси вигравалися за підробними документами, Роман Клічук поставив собі за мету вирішити транспортне питання протягом двох років – 2021-2022-го. 

Середній вік чернівецьких тролейбусів – 23 роки. Тому запчастини до них збирають з усіх країн. За словами Романа Клічука, Чернівці придбають 20 автобусів і 5 тролейбусів. До слова,  собівартість проїзду у тролейбусі коштує 25 гривень з особи, тоді як чернівчани сплатять по 5 гривень, решту дотує бюджет міста..

 

Ціни на транспорт зростуть

Та для підвищення тарифів перевізникам треба довести свою збитковість.
«Ми не приймаємо рішення просто так – підвищити чи не підвищити тарифи на проїзд. Кожен перевізник повинен прийти і обгрунтувати витрати. Тенденція така, що в країні у багатьох містах уже підвищили вартість проїзду до 10 гривень. Тому обговорюватимемо. Якщо перевізники доведуть, що у них великі витрати, тоді будемо ухвалювати рішення на виконкомі. Наразі тривають перемовини», – визначився міський голова Роман Клічук.
Як відомо, наприкінці липня три фірми-перевізники звернулись до Чернівецької міської ради з проханням про підняття вартості проїзду у міських маршрутках. На різні маршрути пропонувалося підняти тариф до рівня 7-9 гривень. Тоді міськрада повернула підприємствам ці документи на доопрацювання. Не пройшло і місяця, як ситуація змінилася…

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *