Таємниця освяченої води: наукове й незвідане

Не встигли прийти свята, як уже закінчуються. Сьогодні, 19 січня – Хрещення Господнє – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі називають Йордан або Водохреща    

Освячена на Водохреща вода вважається цілющою, її тримають в оселі на випадок  хвороби когось із родини.  Багато хто старається цього дня скупатися в ополонці, яку вирубують у формі хреста й освячують молитвою.

Але є в Чернівцях людина – фізик, доктор технічних наук Юрій ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ, який певний час займався вивченням бальнеологічних лікувальних вод, зокрема «Нафтусі». Тож якось напередодні свята Водохреща з чисто наукової цікавості  разом з колегами він вирішив заміряти з допомогою обладнання для вивчення властивостей води параметри свяченої води – її структуру, енергію, вплив на здоров’я людини. Запросили до експерименту – із замірами, наступним складанням діаграм тощо – священика.

Освячення води відбувалося за визначеним церквою каноном із використанням спеціальної молитви. Науковці ж заміряли внутрішню енергію води до освячення і одразу після нього. З’ясувалося, що в процесі освячення енергія води подвоїлася. Можна припустити, що структура води увійшла у взаємодію з енергетикою молитви – певним чином розташованих слів із певним змістом. Існують й інші пояснення цього впливу.

Під час експерименту священику запропонували здійснити обряд ще раз. Цього разу внутрішня енергія води майже не збільшилася. А потім навіть зменшилася. Після півгодинного відпочинку священик ще раз прочитав молитву й енергія води збільшилася в 1,5 раза.

Експериментатори припустили, що священик погано почувається. Поцікавилися його самопочуттям. Ситуація з’ясувалася тільки після того, як той переглянув примітку до опису обряду. Там йшлося про те, що один священнослужитель може святити воду лише раз на добу. Коли ж доводиться повторювати обряд того ж дня, священику треба  добре відпочити.

 

Хрещення Господнє, або Водохреща – християнське свято на честь події, описаної в Євангелії: хрещення Ісуса Христа в ріці Йордан Іваном Хрестителем. Згідно з Євангелієм, під час хрещення на Ісуса зійшов Святий Дух  у вигляді голуба, водночас голос з небес проголосив: «Це є Син Мій улюблений, в Ньому Моє благовоління»…

А один чернівецький цілитель, який вивчає надприродні явища, перелічив три складові, що створюють особливість Хрещенської води. І чи не найголовнішим чинником він назвав масову… істерію, коли багато людей збираються разом і думають про одне. Це дуже могутня сила – спільна думка і масова психологічна налаштованість, наголосив він. Адже  до теплих країв долітає тільки зграя птахів, а одному птахові ніколи туди не дістатися.

Другою складовою впливу він назвав молитву і третьою – язичницький чинник свята. Бо коли охочі опускаються у холодну купіль, вони звільняються таким чином від чужих їм, так званих, нижніх за частотами інформаційно-хвильових часток, які часто липнуть до людей, щоби паразитувати на них. Інколи їх називають ще сторонніми сутностями.

Отож зі святом! Нехай Хрещенська вода подарує усім нам здоров’я.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *