Світ реагує на звірства росіян у Бучі

 

Колаж Newssky.com.ua

▪️Президент Молдови Майя Санду засудила «звірства в Бучі та інших українських містах». Завтра в Молдові оголосять день жалоби на знак пам’яті про мирне населення, яке загинуло.

▪️ «Я глибоко шокований фотографіями мирних жителів, убитих у Бучі, Україна. Вкрай важливо, щоб незалежне розслідування призвело до ефективної відповідальності», Генсек ООН Антоніу Гутерреш.

▪️ «Підлі напади росії на мирне населення в Ірпені і Бучі є ще одним доказом того, що путін і його армія здійснюють воєнні злочини в Україні. Жодні заперечення чи дезінформація кремля не зможуть приховати те, що, як ми знаємо, є правдою: путін у відчаї, його вторгнення зазнає невдачі, а рішучість України ніколи не була наскільки сильною», прем‘єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

▪️ «На вулицях сотні підло вбитих мирних жителів. Мої співчуття та солідарність з українцями», лідер Франції Макрон.

▪️«Такої жорстокості щодо цивільного населення ми не бачили у Європі десятиліттями. І це жахливо та абсолютно неприйнятно, що мирні жителі стають мішенню та їх вбивають»,  Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

▪️«Я вимагаю, щоб міжнародні організації отримали доступ до цих територій, щоб самостійно документувати звірства. Ми повинні невпинно розслідувати злочини російських військових і притягувати винних до відповідальності», канцлер Німеччини Олаф Шольц.

▪️«Вражені повідомленнями про невимовні жахи в районах, з яких пішла росія. Винних у військових злочинах буде притягнуто до відповідальності», Глава Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен.

▪️ «Системні вбивства мирного населення, які здійснювались російською армією в ході втечі – ще однин огидний злочин путінського режиму», МЗС Чехії.

▪️Міністр оборони Німеччини Кристина Ламбрехт запропонувала країнам Європейського Союзу обговорити ембарго на поставки російського газа. Про це вона заявила в інтерв’ю Tagesschau, коментуючи вбивства мирного населення в Бучі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *