Привітання начальника Чернівецького гарнізону,  учасника  бойових дій в Афганістані полковника Віталія ЧУРАЯ

 

ШАНОВНІ УЧАСНИКИ БОЙОВИХ ДІЙ В РЕСПУБЛІЦІ АФГАНІСТАН, ІНШИХ  ЛОКАЛЬНИХ  ВІЙНАХ ТА ВІЙСЬКОВИХ КОНФЛІКТАХ, ВОЇНИ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТИ!

Вітаю Вас із 30-тою річницею виведення військ з Афганістану й Днем вшанування  учасників бойових дій на території інших держав.

Щорічно український народ віддає глибоку шану всім солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.

Понад 160 тисяч українців пройшли тільки через війну в Афганістані, майже кожний четвертий серед загиблих – українець, і це понад 3300 осіб. Близько 8 тисяч наших з вами співвітчизників повернулися додому з важкими пораненнями або інвалідамиТочна кількість жертв досі не відома. Війна в Афганістані назавжди залишиться болючою раною для українського народу.

Минуло 30 років від офіційного закінчення  афганської війни, на якій наші воїни проявили мужність та хоробрість, стійкість та високий професіоналізм, надійність і шляхетність, відвагу та героїзм.  Ми низько схиляємо голови перед звитягою всіх, хтопролив свою кров заради забезпечення миру, з честю виконував свій військовий обов’язок, не шкодуючи власного життя та здоров’я.

За роки Незалежності бійці Української армії захищали і захищають мир, вільне та спокійне життя людей у багатьох країнах світу: в Анголі, Боснії та Герцеговині, Лівані, Косово, Молдові, Грузії, Таджикистані, Хорватії, Іраку, Ліберії, не посоромивши своєї честі та гідності.

Ми завжди пам’ятатимемо всіх, хто не повернувся.

На жаль, сьогодні на землю України знову прийшла війна. І Ви з перших днів встали на захист суверенітету і територіальної цілісності держави. Мужність, сміливість та вірність присязі воїнів-афганців стали прикладом для нинішніх поколінь захисників України.

Саме Ваш бойовий досвід став надзвичайно цінним для перших кроків оновлення Збройних Сил України – в перші, найтяжчі, місяці цієї війни. Велика подяка й висока шана кожному з вас.

Впевнений, що ви й надалі будете взірцем високого професіоналізму, лицарства і благородства.

Шановні друзі!

В цей пам’ятний день бажаю Вам міцного здоров’я  на довгі роки,  злагоди  в родинах,  людського щастя, успіхів у виконанні всього задуманого!

МИРУ  НА  НАШІЙ  БЛАГОДАТНІЙ  УКРАЇНСЬКІЙ  ЗЕМЛІ!

СЛАВА  УКРАЇНІ !

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *