Нова чернівецька поліція – осередок регіоналів?

На продовження серії матеріалів про добробут «слуг народу», я обіцяв розповісти, як живуть керівники Нацполіції в нашій області. Сьогодні пропоную частину першу: про найбільших обласних поліційних начальників. Головне враження: люстрація й очищення від регіоналів – це не про нашу поліцію…

 

Як Пілігрім порти охороняв…

Очолює чернівецьку Нацполіцію славнозвісний донецький Сергій Вікторович ПІЛІГРІМ. Декларація цього екс-кандидата в начальники всієї української поліції і чинного голови ГО «Чернівецька обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо України» (а як ви думали J?) більш ніж цікава. По-перше, у пана Пілігріма немає родичів. Жодного, на кого можна було би записати квартиру-машину-гроші. А квартир у Сергія Вікторовича аж три, і всі вони в окупованому Донецьку. У Чернівцях тільки авто «Фольксваген». Де мешкає пан Пілігрім – таємниця. Вочевидь, у робочому кабінеті. Чи, може, в машині ночує?…

Доходи Сергія Вікторовича – тема для окремої розмови. 170 тис. грн. торік «упали» головному поліціянтові від продажу нерухомості. Зарплата Пілігріма за 2016-й склала майже 270 тис. грн. Готівкою (мабуть, у кабінеті, бо ж нема ні хати, ні квартири) начальник тримає 220 тис. доларів, а на рахунку – ще 200 тис. грн. Однак не це найцікавіше у його декларації. Начальник Чернівецької поліції декларує у 2016-му доходи за період роботи у ТОВ «Портінвест» (далі цитую): «у період від 12.02.2013 до 25.03.2014 на посаді директора департаменту безпеки. За цей період сплачено податків (утримано) 458556 грн, сума до виплати 2013799 грн, що дорівнювала в еквіваленті 2013-2014 р.р. 251724 доларам США – 2472355 грн». Вражає, чи не так?

Зрозуміло, я не міг не поцікавитися, що ж такого наохороняв пан Пілігрім за такі шалені гроші. І знайшов в Інтернеті сайт http://portinvest.com.ua. Це українське підприємство навіть не має української версії сайту, лише російська та англійська. Усім статутним капіталом цієї фірми (яка управляє активами портів «Южний» та «Маріуполь») володіє СКМ ГРУП (Систем кепітал менеджмент). Є і посилання на сайт групи – http://www.scm.com.ua/. І от коли зайти за цим посиланням, тебе зустрічає напис: «Гуманітарний штаб Рината Ахметова. Результати роботи в 2016 році та плани на 2017». Ну, думаю, далі розповідати не треба… Тож перейдемо до заступників Пілігріма.

 

Поліцейські начальники їздять на чужих автах. На випадок аварії?

Начальник слідчого управління поліції Олександр Дмитрович ЧУБЕЙ теж живе «кучеряво». Має квартиру в Чернівцях, земельні ділянки у Ширівцях на Хотинщині і в Чагрі на Глибоччині, житловий будинок у Ширівцях. Ще 2 земельні ділянки у Ширівцях записані на сина, а 1500 кв. м землі в Березані на Київщині – на дружину.

З автами теж усе добре. «Фольксваген», на якому їздить дружина, наданий у користування таким собі Гамбарнюком Миколою Петровичем (Інтернет, утім, каже, що то не хтось, а начальник Кіцманського райвідділу, відповідно – підлеглий Чубея). Сам Чубей їздить на  «Хонді», теж взятій у користування в такого собі Гайнцева Віктора Петровича (знов таки Інтернет каже, що то директор ТОВ «ВІКТА», що на Хмельниччині, член «УКРОПу»). Зарплата Чубея становить 156 тис. грн, доходи від реалізації сільгосппродукції (декларує дружина) – 38 тис. грн, доходи від відчуження майна – 8000 грн, а зарплата дружини на місцевому хлібокомбінаті… лише 4 тис. грн! Ані готівки, ані вкладів пан Чубей не має.

 

І в поліції дружини – наше всьо…

Начальник кримінальної поліції області Сергій Миколайович РАТУШЕНКО теж не має ні готівки, ні вкладів. Натомість має 147 тис. грн зарплати, земельну ділянку у Великому Кучурові, ще одну в оренді – у Чернівцях, а також чималенький будинок на 274 квадрати. Одне «Ауді», та й те записане на дружину. Ще одне авто торік продане за 25 тис. грн (теж було жінчине).

Про дружину пана Ратушенка треба поговорити детальніше. Скромна працівниця міської поліклініки №3 із зарплатою 21 тис. грн. на рік є власницею 50% капіталу фірми «ТОВ «Кепітал Україна». Поцікавившись, що особливого є в цій конторі, я знайшов там директора – Романа Васильовича Буздугу. Цей пан є не просто керівником, а мультикерівником. Він керує ще й ТОВ «Альянс Кепітал», ПП «Вествуд», а також ТОВ «Драчинецьке 1». Хто не в курсі, ТОВ «Драчинецьке 1» належить не кому небудь, а іншій відомій дружині – Лілії Анатоліївні Папієвій, дружині нардепа, екс-губернатора Буковини Михайла Папієва. Пан Буздуга був і помічником нардепа Артема Семенюка, пасинка Папієва. Зв’язок Ратушенка з Пілігрімом простежуєте?

Далі йде заступник Ігор Володимирович ДОГОЛІЧ. З родичів у нього зазначена лише дружина Елла Арленівна. Ця пані разом з чоловіком має квартиру в Новоселиці, земельні ділянки в с. Фошки на Путильщині та у Віті-Поштовій Святошинського району Київщини. Елла Арленівна має ще будинок на 288 квадратів у Яремчому, 3 земельні ділянки в там же і квартиру в Чернівцях. «Мерседес», на якому їздить подружжя, так само не власний, а наданий в користування Гільбурдом Арленом Ісайовичем (вочевидь, батьком дружини).

Заробляє пан Доголіч 155 тис. грн, не забуваючи при цьому отримати 920 грн допомоги. Але у порівнянні з доходами його дружини (303 тис. грн) – це копійки. Дружина має частку в фермерському господарстві «КВІН-К», яким керує такий собі Іван Васильович КАБА з Боян, людина, наближена до Івана СЕМЕНЮКА, екс-регіонала і власника всього, що тільки можна, на Новоселиччині. Вибрана компанія до Пілігріма та Ратушенка?

Останній із заступників  – просто «скромняжка». Або ж уміє добре ховати кінці? Втім, зле підозрювати людину у поганому, та такий вже я поганий хлопець. Має він лише 2 земельні ділянки, «Міцубісі» й будинок у Сторожинці.

Зарплата Крилюка – 150 тис. грн, дружини, яка працює в лісотехнічному коледжі, – 50 тис. грн. Чоловік отримав також 7 тис. грн відсотків за банківським вкладом  у 64 тис. грн, а також має 88 тис. грн готівкою.

 

Ви все ще вважаєте, що Нацполіція очистилася від регіоналів?

 

ІВАН ДУПА, «Версії»

 

У наступному числі читайте про начальників райвідділів – «скромних» борців зі злочинністю на місцях…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *