Ні книг, ні грошей

Ще до 600-річчя Чернівців мали вийти з друку книги «Буковинці – герої невидимого фронту» та «Хотинський Холокост». 7 тис. грн на їхнє видання частково перерахувала Чернівецька міська рада, а частково члени Партії регіонів, зокрема, депутат ВР, Народний артист України Ян Табачник. Доля ще 5 тис. грн, отриманих готівкою, залишається невідомою.

Наприкінці минулого року, після неодноразових звернень прокуратура Шевченківського району Чернівців розглянула звернення п. Юсова та ухвалила рішення скоротити тираж, надрукувавши по 300 примірників кожної книги за наявні 7 тисяч за умови, що у випадку подальшого надходження грошей, книги будуть друкуватися з готових матриць у потрібній кількості. Але віз і нині там, незважаючи на письмове зобов’язання видавництва виправити ситуацію. Тим часом прокуратура перестала цікавитися, куди ж поділися кошти з бюджету міської ради. П. Юсов стверджує, що видавнича тяганина негативно позначилася на його здоров’ї і вимагає припинити знущання над літераторами.

На жаль, телефон видавництва «Золоті литаври» постійно мовчить, тож отримати пояснення від його директора не вдалося. Редакція очікує на коментарі усіх зацікавлених сторін.

Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Ні книг, ні грошей”