Найбагатшим лікарем України є харківський ортопед. У рейтингу також і “донецький” соратник Арсенія Яценюка

Медик – це не лише покликання, але й професія з високими корупційними ризиками, тож 2016-го подати декларації повинні були не лише чиновники, але й головні лікарі. Суми доходів і кількість майна у декотрих просто вражає, констатує Bihus.info.

.Лідером рейтингу найбагатших лікарів України є ортопед-травматолог Інституту патології хребта і суглобів імені М.І.Ситенка і за сумісництвом депутат Харківської міської ради Тарас СИТЕНКО. Незважаючи на те, що своєю основною діяльність він називає лікарську, Ситенко ще й успішний бізнесмен – основну частину його доходів становлять дивіденди.

Загальна сума задекларованих Ситенком грошових активів …. понад 120 млн. грн. (!). Лікар володіє також майже 10-ма га землі, квартирою, 9-ма будинками загальною площею 2700 «квадратів» і навіть… газопроводом низького тиску (!). – круто, нє?

У власності дружини Ситенка є лише 10 соток землі і квартира. В цілому у всіх задекларованих родиною Ситенка приміщеннях можна було би розмістити 430 лікарняних ліжок (це приблизно як райлікарня).

«Срібний призер» рейтингу, головний лікар Львівського пологового будинку №3, Назарій ГИЧКА, більшість майна записав на дружину Надію (старий добрий прийом). Сам він є власником невеличкого будинку, а от його Надія – маєтком на 737 кв. метрів і 12-ма квартирами у Львові (!). Заощадження родини Гичок становлять майже 85 млн. грн., а їхня нерухомість могла би вмістити 200 хворих (ось вам і відповідь, чому медицина у нас недофінансована). Надія Ботва (тобто дружина Гички) є донькою нардепа Богдана Дубневича, а сам Назарій – сином головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні і за сумісництвом депутата облради Михайла Гички.

«Бронза» лікарського багатства у скромного головного лікаря Кам’янець-Подільської міської поліклініки №1 Борис ЦВІГУН. Готівкою вони з дружиною мають понад 60 млн. грн.. У родини є 2 будинки (загалом 600 квадратів), нежитлові приміщення (понад 2200 квадратів) і понад 7 га землі. У будівлях, що належить Цвігунам запросто розмістяться 400 ліжкомісць. Лікарську практику Борис Цвігун поєднує з депутатством у міській раді.

«Дерев’яна» медаль – у головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Івана СИДОРА. Він з дружиною володіють 4-ма будинками (два будинки «тягнуть» на 500 квадратів, площа інших двох навіть не зазначена, вочевидь виміряти складно). На площах, відомих громадськості, можна розмістити 75 хворих. Лікарський стаж Сидора становить понад 40 років, його дружина також колишній медик. Нині вона з сином займаються фармацевтичним бізнесом.

Замикає рейтинг в.о. головного лікаря Маріупольського міського дерматовенерологічного диспансеру Олександр ЯРОШЕНКО зі «скромними» 16-ма млн. грн. (нагадуємо, це прифронтовий Маріуполь). Ярошенко відомий тим, що 1993-го створив першу в Маріуполі приватну медичну фірму, а за часів президентства Януковича був одним з найближчих соратників Ярсенія Яценюка і очолював Донецький «Фронт змін». У власності лікаря майже 500 квадратів землі, будинок (394 квадрати), машиномісце і 2 офіси по 195 квадратів, у яких можна розмістити 95 ліжкомісць.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *