Мінсоцполітики: Заощадивши субсидії, українці мають право не платити обов’язковий платіж

Відомство спростовує також інформацію про те, що коли не використати в повному обсязі газ, воду та інші комунальні послуги, на які призначено житлову субсидію, то в кінці року доведеться доплачувати.

Якщо сума заощаджених субсидій за комунальну послугу більша, ніж обов’язковий щомісячний платіж, то субсидіанти мають право не сплачувати додаткові кошти за спожиті газ, тепло, електроенергію чи воду – повідомляє прес-служба Мінсоцполітики. У відомстві закликають не вірити інформації про те, що коли не використати в повному обсязі газ, воду та інші комунальні послуги, на які призначено житлову субсидію, то в кінці року доведеться доплачувати.

Якщо сім’я використала менше, ніж установлено соціальним нормативом, у наступному місяці вона має законне право на те, щоби заощаджені кошти були зараховані в рахунок наступних платежів, у тому числі обов’язкової плати за комуналку, – йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

Наприклад, у грудні обов’язковий платіж становить 1000 гривень за соціальною нормою 400 кубів газу, а фактично використано лише 300 кубів, залишок – вартість 100 кубів – можна використати у наступному місяці. Ці суми постачальниками комунальних послуг повинні зазначатися у платіжці як переплата (з мінусом).

У Мінсоцполітики наголошують, що підприємства, які надають послуги, зобов’язані відображати розмір субсидії чи переплату – заощаджену субсидію – у комунальних рахунках.

Наприкінці листопада в уряді повідомили, що 6,5 мільйона домогосподарств в Україні отримують компенсацію на оплату житлово-комунальних послуг, тобто приблизно 50% від усіх родин.

Субсидія – це адресна безготівкова допомога сім’ї, яка надається на погашення витрат з оплати житлово-комунальних послуг.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *