«Культурний шок» від «безсоння» в обласній бібліотеці

Напередодні свого професійного свята обласна бібліотека імені М. Івасюка вкотре здивувала: уже традиційні улюблені вечірки у форматі «ночі в бібліотеці» перетворилися на справжній «Культурний шок»: полювання за книгами, об’ємні фігури з книжкових сторінок, читання при свічках і англомовна «Мафія» – організатори знайшли чим зацікавити абсолютно усіх відвідувачів.

Одна з перших локацій здивувала аншлагом і ентузіазмом: у грі «Побачення з книгою» відвідувачам пропонували загорнуті в папір книги і зачитували частинку з тексту: потрібно було назвати книгу. І юні читачі відгадали абсолютно усі книги, виставлені для гри. Переможців чекала нагорода: можна було вибрати собі будь-яку книгу із спеціальної коробки.

44444Родзинкою «Ночі в бібліотеці» із запашним буковинським словом стало авторське виконання своїх новел Анатолієм Томківим. Гумор, щирість і делікатна філософія – цими рисами проза письменника уже давно відома буковинському (і не тільки) читачеві.

Не менш оригінальним вийшло «Читання при свічках» у модерації Сергія Гакмана. Звучало тут слово і казане, і співане, і багатьма мовами: українською, румунською, російською, німецькою. Попри багатолюдність, захід вийшов дуже душевним: виконавці декламували найближчі та найрідніші для них тексти, а відблиски свічок надавали атмосфери таємничості. Автори-виконавці Володимир Каверін та Ігор Деменчук завітали «на вогник», але з гітарами, і подарували міні-концерт бардівської музики.

Авторські світлини, музичні твори вживу, душевний відпочинок… Важко було відвідати дві цікаві локації водночас, але враження залишилися цілісні. Бібліотека за європейським досвідом і в міру власного розуміння перестала бути просто зібранням книжок і подарувала своїм відвідувачам просто свято.

Вл. інф., фото Раїси Рязанової

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *