«Космос. Людина. Духовність» – осінній врожай талановитих і працьовитих

Поїхати до Ужгорода на екскурсію – цікаво й пізнавально. Але 10-12 жовтня дві чернівецькі школярки – Анастасія Артенюк і Софія Лис, учениці 8 класу Чернівецької гімназії №2 і водночас учасниці гуртка «Байт» Чернівецького ОЦ НТТУМ – разом із своєю науковою керівницею – Тетяною Спориніною, викладачкою інформатики цієї ж гімназії, поїхали до цього казкового міста … працювати. Саме так можна охарактезувати участь у цікавому й водночас серйозному заході – Всеукраїнському осінньому колоквіумі школярів «Космос. Людина. Духовність».

Тетяна Спориніна з Анастасією Артенюк і Софією Лис. Ужгород

Цього разу колоквіум приймав Закарпатський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді. Тут зустрілися команди з 11 областей України: Черкаської, Чернівецької, Вінницької, Київської, Закарпатської, Дніпропетровської, Житомирської, Полтавської, Сумської, Рівненської, Волинської. І щоби потрапити сюди, українські школярі захоплено працювали практично цілий рік.
Можна сказати, що в тематиці Космосу – і навколо нього – немає проблем, вирішувати які не взялися б українські школярі. Учасники колоквіуму обговорювали проблеми космосу, медико-біологічні та психологічні аспекти прихованих можливостей людського організму, поведінку людини в екстремальних умовах, письмові пам’ятки, теорії, наукові відкриття, що зберегли свою актуальність протягом віків та наукові тлумачення і вірогідності версій про можливу загибель людської цивілізації, космічну тематику в живописі, літературі, музиці.
Учнівські роботи оцінювало журі, у складі якого були знані вчені та педагоги краю, співробітники Ужгородського національниого університету, Інституту електронної фізики НАН України, Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та Ужгородського коледжу мистецтв.
Варто зауважити, що і наші школярки, і їхня вчителька з’їздили до Ужгорода не даремно. Анастасія Артенюк виборала Диплом ІІ ступеня у секції «Суперкнига», а Софія Лис – Диплом ІІ ступеня у секції «Краса врятує світ». Сподіваємося, ми ще почуємо ці імена серед видатних учених України та світи.

Вл. інф.

Більше інформації про колоквіум в Ужгороді за посиланням – Всеукраїнський осінній колоквіум школярів «Космос. Людина. Духовність»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *