Чому в Україні Пенсійний фонд скочується до банкрутства? або Дещо про зарплати і статки головних «пенсіонерів» області

«Версії» вже знайомили своїх читачів зі «злиднями», в яких живуть депутати обласної і міської ради, керівники ОДА й РДА області. Дійшла черга й до тих, хто займає високі посади у державних органах управління. Починаємо з місцевого Пенсійного фонду, оскільки цікаво, як живуть ті, що мають дбати, аби в Україні діяла пенсійна реформа, не збільшувався пенсійний вік і фонду не «світив» би років через 10 повний крах, як то прогнозує міністр соцполітики Украни Андрій Рева.

 

Головуправління переходить на недержавне пенсійне забезпечення. Видно, щось знають…

Найзаможнішим, що, в принципі, логічно, серед держслужбовців ПФ є начальник  Головного управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області, свого часу  губернатор Буковини Михайло Романів. У його декларації зазначені земельна ділянка, житловий будинок і гараж у Чернівцях. Ще 3 земельні ділянки в Гаврилівцях на Кіцманщині та квартира у Чернівцях записані на дружину Марію Епіфанівну. Транспортних засобів подружжя не має, так само як і дорогих шуб, годинників чи картин, як це модно нині у владних колах. Доходи подружжя Романівих теж солідні. Головний місцевий «пенсіонер» задекларував майже 200 тис. грн зарплати за основним місцем роботи та ще 4200 грн від головування у Державній екзаменаційній комісії в ЧНУ. Крім того, пан Романів отримав понад 100  тис. грн відсотків від вкладів у банк і подарунок у 1000 грн від профспілки Пенсійного фонду. Дружина Романіва теж не пасе задніх: майже 6,5 тис. грн від надання майна в оренду, 8 тис. грн виплат від корпоративного недержавного пенсійного фонду Нацбанку України та ще майже 8 тисяч – від недержавного пенсійного фонду ОТП «Пенсія» (кому ж, як не їм знати, що державних пенсій може й не бути), майже 29 тис. грн. відсотків за депозитами у різних банках і… майже 70 тис. грн. виплат із  міського фонду зайнятості! Загалом же на рахунках подружжя Романівих у банках та недержавних пенсійних фондах лежить понад 1 млн. грн і $38 тис.

 

Три заступники Михайла Романіва теж не бідують.  Перша заступниця голови місцевого ПФ Ольга Кривуля на двох із чоловіком (той, до речі, належить до Служби безпеки України та є учасником АТО) мають 2 квартири у Чернівцях, два авто – «Фіат» і «БМВ». Заступниця отримала понад 150 тис. грн зарплати та 200 грн виплати від профкому. Її чоловік заробив майже 138 тис. грн і отримав 500 грн допомоги учаснику АТО. Логічно, що учасник АТО має пільги на оплату комунальних послуг.

Інша заступниця Михайла Романіва, Наталія Мала, володіє квартирою,  а її чоловік – земельною ділянкою та двома недобудованими гаражами. Цікаво, що автівок при цьому подружжя не має. За рік Наталія Мала отримала понад 166 тис. грн. зарплати, тих же 200 грн профспілкових виплат і 61155 грн виплат компенсації відсоткових ставок по кредиту від державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (так от кому допомагає цей славнозвісний фонд!). Чоловік Наталії Малої задекларував 231 тис. грн від підприємницької діяльності.

Третій, Василь Мельник, має квартиру в Чернівцях. Ще однією володіє його дружина. Крім того, 26 липня 2016 року Мельник придбав майже 37 соток землі в Рашкові на Хотинщині. Вартість покупки в декларації чомусь не зазначена. Транспортних засобів Василь Мельник не має. Натомість він має найбільшу серед усіх заступників Романіва зарплату – майже 170 тис. грн,  та все ті ж 1900 і 200 грн від профспілки. Його дружина за рік роботи в Чернівецькій гімназії №3 заробила майже 98 тис. грн. (і 200 грн від профспілки – тільки від освітянської).

 

«На районах» теж усе спокійно. Керівники управлінь ПФ у районах області теж на бідність не скаржаться. Головний «пенсіонер» Вижниччини Микола Бойко має квартиру в райцентрі, а 31 грудня 2016 року зробив собі новорічний подарунок – земельну ділянку в Чорногузах (10 соток вже традиційно невідомої вартості). Ще одна, скромна (69 кв.м), земельна діляночка у Вижниці  є в дружини Бойка Наталії. Із транспорту в подружжя лише радянська «копійка» 1972 року випуску. Зарплата пана Бойка – майже 97 тис. грн, а от профспілки у районах «дарують» лише 30 грн (несправедливо якось воно). Дружина Бойка за роботу у Вижницькій ЦРЛ та Вижницькому РБТІ сумарно отримала майже 48 тис. грн.

Головний «пенсіонер» Герцаївщини та Глибоччини Іван Пентелейович Крецу з нерухомості задекларував квартиру і гараж, а от його дружина Домніка має дві земельні ділянки в Тереблечому (сумарно понад гектар). Ще по одній земельній ділянці кожний з подружжя має в оренді в Глибокій. Пан Крецу має 2 авта – «Опель» та «Фольксваген». Зарплата пана Крецу – 114 тис. грн, а ще 20 тис. грн Іван Пентелейович виграв у лото «Забава» (і профспілки не треба!). Дружина пана Крецу працює у Глибоцькій селищній раді й за рік заробляє 100 тис. грн. А ще ця пані отримала торік  премію ім. Омеляна Поповича від Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області (7250 грн), 671 грн від Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, 422 грн від Буковинської малої академії наук учнівської молоді та 4072 грн від надання майна в оренду. Подружжя Крецу протягом 2016 року ще й набрало кредитів, «як бліх» – сумарно майже на 165 тис. грн.

Керівник Заставнівського управління ПФ Віктор Стасюк у декларацію вніс і дружину, і батьків, і дітей. Уся родина має житловий будинок, літню кухню, 4 земельні ділянки та 4 легковики. Зарплата пана Стасюка – майже 94 тис. грн. Його дружина працює у кредитній спілці «Скриня» і має 68 тис. грн зарплати, 160 грн подарунку і 1900 грн  матдопомоги, 9688 грн допомоги на дитину. Сам пан Стасюк та його мати взяли по кредиту в цій же спілці «Скриня». Крім того, батьки пана Стасюка, за річної пенсії понад 70 тис. грн на двох, мають ще й 20 тис. грн субсидії та 11900 грн відшкодування за кредит на енергозбережні цілі від «Ощадбанку». Подружжя Стасюків у банках тримає 70 тис. грн.

Керівниця Кельменецьких пенсіонерів Тетяна Присакар на двох із чоловіком мають 2 житлових будинки у Кельменцях та Ленківцях (Кельменецького району), 3 земельні ділянки та… мопед. Пані начальниця має 101 тис. грн зарплати та ще 4150 грн від надання майна в оренду. Натомість її чоловік отримує тільки 28 тис. грн зарплати у Кельменецькому міжрайонному управлінні водгоспу.

Кіцманська керівниця Тетяна Шемчук  – справжня «скромниця». Один будинок, два авта з причепом, 77 тис. грн зарплати, 10,5 тис. грн допомоги при народженні дитини та майже 70 тис. грн зарплати чоловіка у музшколі та сільраді.

Дві земельні ділянки, будинок і «Шевроле» має й родина Анатолія Процюка керівника Новоселицького управління. 102 тис. зарплати пана Процюка, майже 68 тис. грн – його дружини і 48 тис. грн – дочки складають річний бюджет цієї родини. До цього додамо ще 32 тис. грн від продажу майна.

Два будинки, 3 земельні ділянки – набуток Світлани Каптарь – дружини Путильського керівника ПФ Івана Каптаря. Сам чоловік має лише ВАЗ 2107 далекого 2002 року випуску. При тому, що зарплата пана Каптаря становить 117262 грн на рік, а його дружини (працює жінка у податковій інспекції) – лише 17 тис. грн.. Ця ж пані отримала ще й 25 тис. грн допомоги з безробіття.

Сокирянським пенсійним керує пані з одіозним для району прізвищем – Лідія Олексіївна Козак. Судячи з її причетності до компанії «Сварог», – родичка того самого Василя Козака. У декларації пані Лідія показує квартиру і земельну ділянку, 81 тис. грн зарплати, 6915 грн податкової пільги, 1688 грн доходу від здавання майна в оренду «Сварогу» та 175 грн благодійної допомоги від того ж таки «Сварога». Жодних родичів у її декларації немає.

Немає родичів і в декларації Сторожинецького «пенсіонера» Олександра Німіжана. Натомість там є 2 квартири, земельна ділянка та 103,5 тис. грн. зарплати.

І зовсім жодного майна не має хотинський керівник Пенсійного Віталій Кузик. І будинок, і земля записані на його дружину Тетяну. Та й сімейний бюджет у них доволі скромний – 88 тис. грн. зарплати чоловіка і майже 22 тис. – зарплата дружини.

Іван ДУПА, спеціально для «Версій»

 

P.S. У наступних числах читайте, як маються підлеглі Романа Насірова, працівники Державної фіскальної служби Чернівецької області.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *