Важко бути Богом

Треба перебувати у гармонії з собою та довкіллям і бути господарем своєї долі

Цього й навчають в Українській академії цілительства. Її чернівецьку філію «Витоки» минулих вихідних відвідав президент академії Сергій БІНАТ.

Лікар-кардіолог, він присвятив життя народній та нетрадиційній медицині, академік Української технологічної академії, член Європейської академії природничих наук, автор і викладач курсу «Біоенергоінформтерапії» в Кримському медінституті та Київському інституті народної нетрадиційної медицини. Програма курсу ліцензована міністерствами освіти й охорони здоров’я ще 15 років тому.

Енергія дієвіша за ліки

– Сергію Герасимовичу, логічно було би наразі поцікавитися Академією цілительства. Але мені спочатку хотілося б дізнатися, як Ви особисто, професійний лікар, перекваліфікувалися на цілителя?

– До того, чим нині займаюся, прийшов через практику. Я не знаходив відповідей на всі запитання, які виникали в роботі з хворими. Не розумів, чому після лікування в стаціонарі до мене знову поверталися люди зі скаргами на здоров’я, чому доводилося подвоювати та потроювати дози ліків. Виникали сумніви: а чи все знаю і чи все правильно роблю?

Це й змусило мене шукати нові шляхи в роботі. Згодом почав відчувати енергію. Спочатку ставився до цього трохи іронічно, та згодом, помітивши, що за допомоги енергетичного впливу вдалося вилікувати пацієнта, який не піддавався медикаментозній терапії, замислився: чому в мене як класичного лікаря обмежені можливості?

Із накопиченням значної кількості випадків успішного безмедикаментозного лікування особливо тяжких захворювань відбулася переоцінка цінностей. Відтак я зауважив, що кожна людина має свій обсяг енергії. Якщо ця енергія деформована, то й лікарська терапія не спрацьовує, не дає стійкого результату. Але після відновлення обсягу та якості енергії людина успішно виходить з хвороби.

Дух первинний, матерія – вторинна

– І ви узялися до цілительства? Не побоялися скепсису колег?

– Ні, бо я зрозумів, що первинним є дух, а матерія – вторинна. Пам’ятаєте радянське гасло «У здоровому тілі – здоровий дух»? Так от, воно запозичене у стародавніх греків, але дуже змінене, навіть перегорнуте, бо оригінал звучав так: «Ми будемо молитися своїм богам, щоби мати високий дух, який дасть нам гармонійну душу і здорове тіло».

Лікар-цілитель передусім діагностує цілість структури енергетичних полів пацієнта, об’єм і якість його енергії, оцінює психоемоційну сферу людини, її енергетичні зв’язки з суспільством, родиною тощо.

Зважає цілитель і на такий чинник як світосприйняття хворого: хто він – руйнівник чи творець, як ставиться до тварин, рослин, скільки в ньому добра, вміння співпереживати. Бо саме від цього залежить одужання пацієнта.

Якщо пояснювати науково, це звучатиме так: кожний орган має матрицю – ефірне тіло плазмової структури. Для матеріального тіла це – програма, за якою воно працює.

Якщо матриця цільна, легка й прозора, матеріальне тіло захищене. Якщо відбувається збій у програмі, матриця змінюється (тяжчає, мутнішає, розколюється) і захист матеріального тіла слабшає. А в такому стані включаються бактерії, віруси та інші хвороботворні чинники, які й спричинюють патології.

Хвороби тіла – це наслідок. Первинним же є ушкодження енергетичного поля. Що ж впливає на стан енергетичної матриці? Думки, почуття, стан душі людини. Недарма Христос казав: «Я прийшов лікувати не тіло, а душу».

Процес лікування цілитель починає з відновлення психоемоційної сфери людини, підказки, на якому рівні вона порушила гармонію в собі, стосунках з оточенням, що повинна змінити, кого простити, в кого попросити пробачення тощо.

– Виходить, для того щоби бути здоровим і успішним, треба бути добрим та порядним?

– Однозначно. У людини є тіло, душа і дух. І тільки в гармонії та цілісності цих структур можна досягти міцного здоров’я. Скажімо, про яке здоров’я може йтися, коли душа людини обтяжена образами, переживаннями?

У негармонійних, душевно та емоційно недостатніх особистостей у грудній клітці накопичується важка енергія, яку вони часто відчувають цілком фізично – немов камінь на душі. Через це матеріальні клітини органів слабшають, не отримуючи фізіологічної енергії, потрібної для здоров’я. І тоді на ослабленому захисті перемагають віруси й бактерії.

Як наслідок, з’являються хвороби органів дихання, оскільки душевна образа, прихована всередині, ослаблює легені, а душевна поверхнева образа – трахеї та бронхи. Щоби пришвидшити одужання, людині треба простити, відпустити образи.

Гармонія в душі – здорове тіло

– Отже, люди самі створюють власні недуги негармонійними емоціями, чуттєвими переживаннями і поганими думками?

– Саме так. І, відповідно, самі можуть їх позбутися.Та є одна умова: тільки тоді, коли людина зрозуміла це, вона стає відкритою для прийняття допомоги і може звертатися до цілителя.

Завдання останнього – підтримати пацієнта енергією, мистецтвом медитації, та головне – підказати, що саме призвело до захворювання людини, які Вселенські Закони вона переступила, і навчити саморегуляції, самовідновленню. Тобто, в цілительстві пацієнт – активний учасник боротьби за його здоров’я.

Навчаємо бути здоровими

– Можна на конкретному прикладі розглянути механізм енергетичного зцілення хворого?

– Прошу… До мене звернувся 35-річний чоловік, який 8 років лікувався від радикуліту, а коли йому стало вже зовсім погано, лікарі, врешті-решт, поставили діагноз: хвороба Бехтєрева з анкілозуванням (втратою рухомості) хребців у поперековій зоні й тазостегнових суглобів, огрубінням в грудній ділянці хребта.

Це важка хвороба, яка спричиняє окостеніння хребта, деформацію внутрішніх органів і швидку смерть. Хворому дали ІІ групу інвалідності. Але він не міг з цим змиритися, бо мав сім’ю, яку треба було забезпечувати, тож прийшов до мене.

Я йому відверто пояснив: «Головну роботу будеш виконувати сам. Я навчу лише основам саморегуляції, в основі якої буде лікувальна медитація, а також роботі з життєствердними образами, які наповнюють енергією».

На перших заняттях він навчився уявляти свій хребет із кістковою системою у вигляді міцного дерева. Зробивши кілька спроб сформувати потрібний образ, хворий зізнався: «Мій хребет – це дерево-лишайник, яке за Полярним колом стелиться по землі».

Тоді ми почали працювати з образом інакше. Взяли (подумки) насіння дуба, посадили в землю і стали вирощувати могутній дуб. Це ми робили під час кожного заняття. Водночас я працював з його хребтом, наповнюючи цю систему енергією. Невдовзі мені довелося поїхати на місяць у відрядження, а хворий продовжував працювати самостійно.

Після мого повернення він розповів, що спочатку в нього нічого не виходило. Але поступово насіння дуба в його уяві почало проростати – і з нього виросло маленьке деревце. Спочатку воно було тоненьким і слабким. Але раз за разом ставало міцнішим і могутнішим.

Крім роботи з образом, хворий постійно займався лікувальною медитацією, від якої його органи наповнювалися енергією. До того ж і я проводив з чоловіком сеанси, наповнюючи його енергією.

Через три місяці нам удалося привести його до стану стійкого здоров’я. Через півроку пацієнт повернувся до роботи автослюсаря, за якої йому доводилося навіть піднімати важкі автомобільні колеса, і при цьому хребет його не турбував! Невдовзі з чоловіка зняли групу інвалідності.

Однак хочу наголосити: в сучасному розумінні цілительство – це не просто наповнення пацієнта енергією, а перебудова його свідомості, спрямування на духовний шлях розвитку, внутрішню роботу з перемоги в собі негармонійних рис (позбутися гніву, відпустити образи, простити тощо). Хвороба тому і привела людину до цілителя, щоби той допоміг їй стати гармонійною особистістю.

Саме для цього ми проводимо й семінари. Вперше такий почав діяти і в Чернівцях.

Однодумці

– А тепер, будь ласка, кілька слів про Академію цілительства…

– В ній ми об’єднали найталановитіших лікарів, які навчалися у нас протягом 12 років. Серед її засновників – люди, що досягли певних висот як професіонали класичної медицини.

Я, приміром, лікар-кардіолог, віце-президент акдемії Юрій Тархов – лікар-реаніматолог, гомеопат. Утім, під дахом академії ми об’єднали не тільки професійних медиків, а й цілителів – людей без спеціальної освіти, але з талантами, які ми допомогли їм розкрити.

Академія цілительства діє в стінах Інституту фізіології НАН України ім. Богомольця. При ній функціонує медичний центр, в якому працює близько 30 фахівців.

Тут, як правило, надається консультативно-оздоровча допомога тим, від кого відмовилася традиційна медицина, хоча в центрі ми говоримо не стільки про хвороби, скільки про здоров’я. Бо саме тут навчаємо людей здорового способу життя, здорового способу мислення, основ саморегуляції. Коли в людини є хвороби, допомагаємо позбутися їх, виходячи з позиції енергетично-польового ушкодження.

– Спектр вашої діяльності?

– Духовне цілительство, комп’ютерна діагностика, діагностика та лікування за фотографією. Серед різноманітних видів відновлення здоров’я такі як біоенергоінформтерапія, гомеопатія, фітотерапія, мануальна та вісцеральна терапія (давньослов’яньський масаж внутрішніх органів), лікувальний масаж, арттерапія (зцілення за допомоги звуку, слова живопису), ароматерапія, літотерапія (лікування камінням), відновлення структур тонких полів людини через виливання на віск, лікування алкогольної залежності, психологічне консультування.

Крім того, проводимо семінари з цілительства, особистісного й духовного развитку та психології. Але, насамперед, звертаємо увагу на духовне зцілення людини, тобто, передаючи їй духовні знання, навчаючи її через сприйняття навколишнього світу і любов до нього, ведемо людей до здоров’я.

Інеологія – крок у завтра

– І в цьому вам допомагає інеологія. А що вивчає ця наука?

– Інформаційно-енергетичний обмін між живими об’єктами матеріального і тонкого світів. Її «батьками» були радянські академіки Ханцевєров і Казначеєв. Останній – професійний лікар, який очолює Інститут експериментальної медицини в Новосибірську.

Ми продовжили їхню розвідку, відкривши «мову» вібрацій, які створює кожен живий об’єкт. Ці вібрації можна диференціювати та класифікувати і таким чином відрізняти здоров’я від хвороби, духовне від недуховного, досконале від недосконалого. Ці знання можна використовувати в медицині, зокрема в діагностиці.

Приміром, визначаємо легким (здоровим) чи тяжким (хворим) є поле людини, на якій стадії хвороба, ступінь ураження органів тощо. Крім того, інеологічні знання допомагають тестувати дітей та дорослих для визначення здібностей, даних їм природою.

На цій основі ми створили метод професійного орієнтування. Більше того, сьогодні серйозні ділові структури України та Росії радяться з нами стосовно підбору кадрів, відповідності того чи іншого працівника посаді, консультуються про формування команд, ефективність бізнесових схем, вдале партнерство тощо.

Фахівці академії консультують політичних лідерів, представників великого бізнесу, а ще проводять просвітницьку роботу серед пересічних громадян.

Діти Всесвіту

– А ви можете дати визначення гармонійної духовнщї істоти? Яка це людина?

– Та, яка знає, для чого вона прийшла у цей світ.

– Тож для чого ми народжуємось і помираємо?

– Відрядження на Землю потрібне нам для розкриття свого духу, щоби стати космічними істотами. Зміст життя – у розвитку й розширенні духовних каналів. Адже ми – провідники Божественного на Землі. Тому мусимо тільки віддавати, а не брати. У цьому зміст і мета нашого життя. Але мало пливти за течією, Треба ще й гребти, працювати.

На семінарах ми як раз і вчимо саморегуляції та усвідомлення себе як духовної істоти. Від цього наші семінари мають психологічно-оздоровчий характер. Один семінар доповнює інший і в підсумку вони допомагають досягти гармонії в усіх галузях життєдіяльності: побудові духовної сім’ї, виборі життєвого шляху, прийнятті важливих рішень, вихованні дітей тощо. І з часом ви починаєте відчувати, що зробили реальні кроки до поліпшення свого життя, здоров’я та благополуччя.

Паралельно з цим відбувається перехід на новий рівень свідомості, який відкриває можливість оволодіння способами надчутливою спілкування з Простором і отримання з нього інформації.

Попередили землетруси

Саме таким чином нам стало відомо про руйнівний землетрус, який повинен був статися на Буковині півтора-два роки тому. Попрацювали із стихією Вогню протягом 8 годин – від 23-ї вечора до 7-ї ранку – і хвиля, як потім повідомили метеорологи, повернула в Адріатичне море, де й згасла.

Оволодіння методами енергоінформаційної діагностики, а відтак цілительскі й психологічні практики стали реальністю. Але для цього треба освоїти техники прощення, вдячності та здобуття цілісності. Саме навчити людину гармонійно взаємодіяти із навколишнім світом і стати господарем своєї долі – таке завдання ставимо перед собою.

– А що каже наука про такі практики?

– Протягом останніх 20 років розвитку суспільства наука знайшла серйозні аргументи для визнання реальності тонкого Світу і наявності в ньому Вищого Розуму. Саме від нього йдуть принципи й закони розвитку та побудови Всесвіту.

Вони відображуються у заповідях і постулатах світових релігій, виходять зі спільного «озера» знання та несуть у собі чисту інформацію: вищі знання про розвиток Світу, Галактики, цивілізації, держави, народу й окремої людини.

Основою їхнього еволюційного руху є істинні цінності: Життя, Любов, Духовність, моральність, дружба, честність, порядність тощо. І ця інформація про напрямок розвитку Всесвіту є абсолютною та всеосяжною. Їй підпорядковуються зоряні та планетарні системи, народи та країни, окремі люди.

Збіг у розвитку з цим рухом дає народу, державі, цивілізації, окремій людині допомогу, підтримку – спочатку внутрішню, моральну, а потім і матеріальну. Розбіжність із цим потоком викликає хвороби, призводячи до невдач, криз, воєн, стихійних лих і катастроф.

Україна вже за назвою лідер

– То, може, Ви знаєте, що очікує людство в найближчому майбутньому?

– Чому б і ні! Сучасна світова криза, до речі, – це втручання в діяльність людства Всесвіту, який живе за істинними цінностями духовності, добра і любові.

За допомоги кризи руйнуються недосконалі людські фінансово-економічні системи. І це не є поганим, бо нове може відбутися лише після того, як буде зруйновано старе. Між іншим, поява СНІДу – це теж корекція з боку Всесвіту стосовно бездуховного розвитку людства.

Між іншим, у недалекому майбутньому країни-агресори, які виробляють і зберігають зброю, будуть відсунуті з лідерських позицій на задній план. Їхній потенціал стане до 40% меншим від сьогоднішнього.

На передову вийдуть країни-творці, до яких належить і Україна. Бо, відмовившись свого часу від ядерної зброї, наша держава зробила серйозний миротворчий крок. У найближчі 5 років вона потужно стартує. Її потенціал зросте на 40%, а далі значно більше.

На планеті формуватиметься духовний світогляд, прийде розуміння законів взаємодії з простором, відбудуться спроби перебудувати життя у відповідності з ними. І Україна посяде чільне місце у цих подіях.

Бо вже у самому тлумаченні назви нашої країни закладений глибокий зміст. У перекладі з санскриту «укр» означає світло, склад «ра» перекладається як сонце, а «ін» – тонка духовна енергія.

Тож Україна – не окраїна якоїсь іншої держави, а країна сонячного світла й духовної енергії. І хочеться вірити, що саме ми, українці, зможемо відкрити світу втрачені старовинні знання про духовні енергії.

Істинні цінності космічних законів

– Якою буде в майбутньому наша медицина? Адже навіть її очільник, п. Князевич, нещодавно визнав, що вона зайшла у глухий кут…

– Відбудеться об’єднання офіційного напряму з народним і нетрадиційним. Медикаментозна медицина набуде більш природного спрямування. Препарати стануть фізіологічнішими, бо виготовлятимуться з рослин, мінералів тощо. Потужно заявить про себе гомеопатія. Хірургія, звичайно, залишиться, але як засіб екстреної допомоги.

Чільне місце посяде напрям профілактики хвороб, який вийде на новий рівень. Бо досі все зводилося до миття рук і вакцинації. А від цього кількість захворювань не зменшується. Так само, як і від збільшення кількості медичних препаратів: згідно зі статистикою ВООЗ, кожні 5 років їхній випуск подвоюється.

Профілактика базуватиметься на єдиному ефективному принципі – досягненні гармонії в самій людині і в навколишньому світі.

Повторюся, людина – це не матеріальне тіло, а організм, який саморозвивається, мислить і самовідновлюється, володіє свідомістю, душею, інтуїцією. Недаремно ж російська Матрьошка складається з семи однакових за формою фігурок, які вкладаються одна в одну. Це є відображенням будови людини, яка складається з семи тіл (астральне, ментальне, фізичне, духовне, ефірне тощо).

І хвороба починається не на рівні тіла, а на рівні душі, думки. Та якщо всі сім тіл перебувають у гармонії, людина почувається здоровою й щасливою. У разі порушення цілісності втрачаються астральна, ментальна, духовна енергії, а відтак фізичне тіло стає беззахисним, затьмарюється свідомість людини, вона стає відкритою перед агресивними шкідливими чинниками.

Тож відновлювати здоров’я людини слід не лише через матеріальне, фізичне тіло, а й через її думки та емоції.

Передусім треба поставити запитання: чи відповідають вони руху Всесвіту – потоку, який рухається згідно з космічними законами. Бо якщо людина своїми думками й справами не відповідає просторовому потоку, вона уподібнюється до човника, який пливе проти гігантських океанських хвиль, а отже, неминуче зазнає у катастрофи.

Тож треба завжди пам’ятати: система істинних цінностей у Всесвіті є первинною і саме вона визначає життя всіх істот і країн.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *