Apple працює над ноутбуком, який не буде мати клавіатури

Компанія із Купертіно завжди дбала про користувачів, час від часу пропонуючи по-справжньому революційні технології. Досить нагадати про появу операційної системи із графічним інтерфейсом, чи телефонів із віртуальною клавіатурою.
Схоже, тепер Apple має на меті розробити повністю скляний лептоп, який не буде містити фізичну клавіатуру й навіть трекпад. Керувати роботою MacBook можна буде із допомогою сенсорного екрана та віртуальних помічників, трекпада та клавіатури.

Динамічні віртуальні кнопки


Стів Джобс ще у 2007 році під час анонсу iPhone висловив думку, що екранна клавіатура краща від фізичної в тому сенсі, що склад і розміщення кнопок можна міняти залежно від потреб конкретного застосунка.
Пройшло чимало часу, і ця концепція постійно вдосконалювалася. Так, Apple для iPad розробила Magic Keyboard, розуміючи, що екранні кнопки все ж не можуть використовуватися настільки ж швидко та зручно, як фізичні.
Було прийнято рішення відмовитися від впровадження віртуальної клавіатури для Макбук на зразок Touch Bar. Нарешті, навіть для iPhone були застосовані додаткові фізичні кнопки Action Button та Camera Control. Усі ці технології вже працюють, а ознайомитися із ними можна тут: https://www.ctrs.com.ua/ru/smartfony/brand-apple/.

Про тактильні відчуття


Велика клавіатура із реальними кнопками для багатьох власників MacBook є нагальною потребою, особливо якщо їм доводиться набирати багато текстів. Але в Apple переконані, що їм вдасться імітувати відчуття натискання на віртуальні кнопки, як на фізичні, використовуючи тактильні смарттехнології.
Останні моделі MacBook вже мають трекпади, яким не потрібен реальний тиск із боку користувача, потрібні відчуття створюються штучно за допомогою тактильних моторів, і ця технологія є досить переконливою.
Але у випадку із клавіатурою проблем більше. Справа в тому, що пальці відчувають кнопки ще до натискання на них, до того ж пружинний механізм пом’якшує тиск на клавіші. У результаті набір тексту виконується швидше та комфортніше, ніж у випадку зі скляною клавіатурою.

Apple не здається


Компанія вже багато років працює над розв’язанням вказаної проблеми.
Є декілька напрямків, які дають змогу покращити тактильні відчуття:

• використання гнучкого екрана, який буде відчутно деформуватися під час натискання на віртуальні кнопки, надаючи користувачам ефект зворотного зв’язку;
• тактильні сенсорні технології дають змогу імітувати клацання реальних кнопок, і це посилить відчуття, що ви працюєте на повноцінній клавіатурі;
• нарешті, для контролю відчуття меж клавіш можна впровадити технологію електростатичного заряду, що також допоможе покращити якість та швидкість набору текстів.

Apple вже патентувала подібні розробки, й останній патент компанії, Patently Apple, є їхньою квінтесенцією. Так, у ньому немає нічого нового, але він демонструє рішучість досягнути поставленої мети, навіть якщо для цього знадобиться ще чимало часу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *