Виставка Валерія Сосни з Дніпра «Pine`s Paint» у Чернівцях…

10 липня 2024-го у Чернівецькому художньому музеї відбулася презентація  проєкту художника з Дніпра Валерія Сосни «Pine’s Paint» – «Живопис Сосни». Експозиція виставки складається з 23 робіт митця, виконаних протягом останніх декількох років.

Відкриття виставки. Фото з сторінки Чернівецького художнього музею на ФБ.
… Дніпро може пишатися таким художником, який без перебільшення в Україні вже є власним брендом. І справа тут не в комерції чи рекламі, а в тому чи є що висловити самому художнику у творчості та чи є він впізнаваним? Куратор проєкту «Pine’s Paint» Світлана Ткаченко відібрала знакові роботи художника та етюди з 2014 до 2024 років. Тобто перед нами постає певний фундаментальний зріз творчості самого митця. Валерій Сосна належить до художників, які легко творять у натхненні, проте те саме натхнення вони вловлюють і відчувають по-особливому. Маю на увазі те, що митець не перетворює свою творчість в щоденну рутину ремесла, а дозволяє собі бути ремінісценцією часу та тих подій, які його оточують. Так, митець є людиною настрою, а радше людиною натхнення! Бо тільки з-під натхненного пензля могли вийти представлені твори.
Іван Дудич, куратор виставки, мистецтвознавець

Дякуємо художнику  Валерію Сосні і організаторам за цікаву виставку. Бажаємо художнику нових творчих успіхів! Дякуємо ЗСУ за мирне небо над Чернівцями…
Виставку можна переглянути до 18 серпня 2024 -го включно.

©Тетяна Спориніна,
фото автора і Олександри Колеснікової, м.н.с. Чернівецького обласного краєзнавчого музею

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *