Споживання чорного чаю є чудовою профілактикою діабету другого типу, передає hronika.info.
Дослідники з групи Data Mining International (Женева) дослідили зв’язок між споживанням чорного чаю та зниженням ризику розвитку діабету другого типу щодо мешканців 50 країн. З усіх країн, що вивчалися з цього приводу, найбільш високий рівень споживання чорного чаю зазначений у Великій Британії (найвищий – в Ірландії, а також Турції. Практично не п’ють чорного чаю, як з’ясувалося, у Північній Кореї, Бразилії та Китаї. Однак механізм позитивного впливу цього типу чаю на діабетиків поки що залишається загадкою для науковців. У подальшому вони планують зосередитися винятково на властивостях чорного чаю, ймовірно пов’язаних із процесом ферментації.