Міст через Прут потребує реконструкції

1305640803_mist-001

 У влади грошей, як завжди, немає, тож вантажівки ним не їздитимуть

 Львівський регіональний науково-технічний інститут обстежив міст через Прут на вулиці Московської олімпіади. Споруду визнали обмежено придатною до руху великовагових транспортних засобів. Рух дозволений лише транспорту вагою менше 5 т. Про це на прес-конференції повідомив директор департаменту інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства ОДА Андрій ПАВЛЮК. За словами посадовця, міст потребує реконструкції, але необхідних коштів у бюджеті нема.

Обстеження мосту провели після звернень до голови ОДА мешканців сіл Топорівці та Рідківці Новоселицького району через зміну автобусного маршруту, яка потягла подорожчання вартості проїзду. Керівник департаменту зазначив, що із перевізником, який обслуговує автобусний маршрут сполученням Топорівці-Рідківці-Чернівці, домовилися про використання на цьому маршруті менших за вагою транспортних засобів.

– Це питання наразів роботі, приблизно за два місяці рух на цьому маршруті буде відновлений через міст. Затримка пов’язана з тим, що перевізник має продати наявні транспортні засоби й закупити нові, – пояснив Андрій Павлюк.

Загалом же ситуація у сфері пасажирських перевезень в області «дихає на ладан». Це підтверджує мало не трирічний конфлікт з перевізниками в Сторожинецькому районі, про який ми писали в одному з попередніх чисел «Версій». Нагадаємо, мешканці сіл Спаська, Дубове, Михальча, Заволока звернулися до керівника департаменту зі скаргою на перевізника ПП «Багіра», який самовільно завищив вартість проїду й не завжди виконує рейси на приміських маршрутах до цих сіл. На запитання, чи департамент провів розслідування цієї ситуації й чи вжив необхідних заходів, чиновник відповів:

– Управління Укртрансінспекції в Чернівецькій області й Транспортна прокуратура провели розслідування стосовно цього маршруту, за результатами якого здійснене подання до облдержадміністрації. Відтак уже розірваний договір із цією фірмою. У Сторожинецькому районі є інший перевізник – ПП «Підгір’я Авто», якого ми будемо залучати замість «Багіри».

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *