В Україні планують заборонити деякі імена з тих, що наразі дають дітям

Стартував новий парламентський сезон, і унікальні законопроекти цієї осені почалися з імен. Дитячих імен, які нардеп Володимир Мисик пропонує заборонити. Не всі, не лякайтеся – імен на майбутнє покоління вистачить, але пан Мисик хоче обмежити батьків у творенні незвичних імен. Якщо закон приймуть, маленьких українців не можна буде називати цифрами, географічними назвами, символами, титулами. Пан Мисик розповідає про випадки, коли , скажімо, в Малайзії дитину назвали у перекладі українською Вонючкою. А британка назвала чотирьох своїх дітей іменами власних хвороб…

Саме переляк перед закордонними дивацтвами збурив у народного депутата палке бажання вберегти наших дітей від подібних імен. Противники законопроекту наполягають, що такий закон обмежить батьківські права у виборі імені для своєї дитини.

Звісно, Амстердам Васильович Голопупенко – це надто креативненько, та якщо для батьків назвати так дитину важливо – які можуть бути заборони? Виросте і змінить ім’я, якщо захоче. Хоча Володимир Мисик вважає, що коріння булінгу може міститися і в дивацькому імені дитини і до досягнення віку, в якому людина може змінити ім’я, власник такого імені може пережити значні цькування.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *