У Міносвіти пропонують змінити порядок нарахування стипендій

МОН на розгляд Кабміну внесло постанову щодо правил нарахування стипендій. Про це в інтерв’ю виданню “Обозреватель” заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, пише “Укрінформ“.

За словами Гриневич, поки підхід щодо академічних стипендій ґрунтується на рейтингу, проте Міносвіти вже внесло проект постанови Кабміну, у якому врегулювали деякі технічні питання.

“Наприклад, такий момент: у маленьких групах, де навчаються дуже сильні студенти, лише 45% могли отримати стипендію. Студентські організації наполягли на тому, щоб ми врегулювали пропорції за кожною спеціальністю. Тепер ми зробимо ширший підхід, коли в межах факультету буде можливість перерозподіляти стипендії. Тобто загально по факультету – 45%, а між спеціальностями можна перерозподіляти”, – пояснила міністр.

Лілія Гриневич також наголосила, що загалом стипендії збільшено на 30% і відтепер вони дорівнюють прожитковому мінімуму. В Україні, за її словами, академічні стипендії отримують 40% студентів, 5–7% отримують соціальні стипендії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *