У Кузьмінському лісництві відновили понад 2 га дубового лісу. На це пішло майже 20 років

 

Державне підприємство «Чернівецький лісгосп» надає перевагу природному поновленню лісового фонду.

Для формування нового покоління лісу в лісогосподарській практиці використовують штучне і природне поновлення. Останнє має низку переваг. Зокрема, формування молодого покоління дерев під наметом, так би мовити, старшого покоління дерев скорочує термін їхнього зростання. За природного насіннєвого поновлення рослини в генетичному та екологічному сенсі краще пристосовані до умов зростання. Зрештою, за сприятливих кліматичних умов природне поновлення вимагає значно менших зусиль і витрат коштів, ніж штучне насадження лісових культур.

Відтак, у Кузьмінському лісництві (Глибоцький район) на ділянці з адресою «5 квартал виділ 8» із площею 2,1 га були вжиті заходи для максимального забезпечення природного поновлення дуба звичайного. На це пішло майже 20 років.

1999 року на ділянці проведена санітарно-вибіркова рубка. У подальшому на цій ділянці чергували періоди природного поновлення з санітарними вибірковими рубками.  2012-го цей процес завершився спеціальною лісовідновною рубкою. А нині ця ділянка переведена у статус залісненої площі.

Прес-служба Чернівецького лісгоспу

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *