У Фінляндії відкрили школу для русалок

У Фінляндії, в одному з міських басейнів Форсса, дівчата вчаться пірнати і плавати в костюмах русалок. У групі займаються тільки русалоньки, а ось «русалів» поки що не видно, хоча в гурток може прийти будь-який охочий. Про це передає Yle.

«Школа русалок» – саме під такою назвою досвідчений тренер Арья Лундеквіст організувала гурток, в якому зараз займаються вісім дівчаток. Лундеквіст – професіонал своєї справи, вона багато років тренувала плавців і проводила заняття зі спортивного плавання. Організувати «Школу русалок» її змусила турбота про дітей – Лундеквіст турбує те, що в останні роки діти і підлітки все менше рухаються.

Перетворення на русалку починається з облачення у хвіст, зшитий з еластичної тканини, подібної до тієї, з якої шиють купальники. Потім дівчатка стрибають у воду, і заняття починаються. У басейні русалоньки плавають, вчаться керувати своїм хвостом і пірнати крізь обруч, а ще грають під водою на маракасах – словом, справ вистачає. Тим не менш, за словами тренера, основний наголос в школі русалок роблять на фізичних вправах і навчанні техніці плавання.

Незважаючи на те, що зараз в школі займаються тільки дівчатка, хлопчики також можуть брати участь в заняттях, адже плавання з хвостом – це відмінне тренування. Поки що, однак, цією ідеєю ніхто з потенційних «русалів» не зацікавився.

«Коли ми запропонували хлопчикам взяти участь, вони почали фиркати, що русалки – це для дівчат», – посміхається Лундеквіст.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *