Борги населення за житлово-комунальні послуги сягають мільярдів гривень

Заборгованість населення за ЖКП наразі становить до 10 млрд грн. Про це на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив перший заступник голови комітету ВР з питань будівництва, містобудування та ЖКГ Дмитро Андрієвський, передає РБК-Україна.

«Збитки за опалювальний сезон 2016 року внаслідок несвоєчасного перерахування і невчасного рішення за тарифами становлять 2,6 млрд грн. Іще приблизно 10 млрд грн. становить заборгованість населення за житлово-комунальні послуги, – наголосив Андрієвський. За його словами, нині майже в 100 підприємств теплокомуненерго заблоковані рахунки. Раніше повідомлялося, що за відомостями Держстату борг населення за ЖКП у липні нинішнього року склав 12,5 млрд грн.

********************************************************

Під осінь в Україні подешевшав борщ

Експерти пояснюють, що на цінову ситуацію вплинуло припинення поставок українських овочів до Росії. Вартість овочів борщового набору – одного кілограмау капусти, картоплі, цибулі, моркви і буряка у серпні коливалася від 15,96 грн до 16,44 грн, а в серпні 2015 року від 24,06 до 27,11 грн, повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», передає «Економічна правда». Порівняно з липнем, ціни на капусту, картоплю, цибулю, моркву і буряк знизилися на 14%. Ще одна причина здешевлення, на думку експертів, – надходження на ринок продукції нового врожаю. Раніше повідомлялося, що в українських супермаркетах за останні два тижні вартість гречки впала в середньому на 2,5 грн і тепер коштує майже 36 грн за кілограм.
*********************************************

Полювання на обвинувачених

«Важкохворі» фігуранти «ректорської справи» вкотре не з’явилися на судове засідання.

У середу, 31 серпня, затримані на хабарі т.в.о. ректора Національного авіаційного університету та адвокат-посередник знову не прийшли на судове засідання щодо обрання їм запобіжного заходу. За їхніми словами, причина неявки – поганий стан здоров’я. Обох.

Водночас, НАБУ має факти, які вказують на те, що підозрювані ухиляються від явки до суду, прикриваючись погіршенням самопочуття. Наприклад, у медичній довідці, що надійшла детективу НАБУ від Київської міської клінічної лікарні, зазначено, що підозрюваний адвокат у зв’язку з погіршенням стану здоров’я «потребує стаціонарного лікування, а також обмеження рухового режиму».

Однак, 29 серпня, коли за офіційною версією захисту адвокат мав перебувати у медичному закладі, детективи НАБУ знайшли його у закладі громадського харчування, де він вживав алкогольні напої та палив, – і вручили повістку.

Відповідно до чинного законодавства, розбіжність між інформацією у медичній довідці та реальним станом речей може бути підставою для клопотання про примусове приведення підозрюваних до суду.

Нагадуємо, 26 серпня детективи НАБУ разом з прокурорами САП та співробітниками СБУ затримали тимчасово виконуючого обов’язки ректора Національного авіаційного університету (Київ) під час отримання частини хабаря в сумі 100 тис. євро. 27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України. Перше судове засідання з розгляду обрання даним особам запобіжного заходу було призначене на 29 серпня.

**************************************************

**************************************************

Топ-менеджера «Укрпошти» звинувачують у розтраті державних грошей

Прокуратура Києва повідомила про підозру колишньому виконувачу обов’язків директора з технічної політики «Укрпошти» у розтраті 1,1 млн грн державних коштів. Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, 2014 року посадовець уклав угоду з приватним товариством на постачання паливних матеріалів за свідомо завищеними цінами, завдавши таким чином шкоди держпідприємству на суму понад 1,1 млн грн.

Дії чиновника кваліфікували за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах) ККУ.

В армію набрали 85 тис. резервістів

Генштаб Збройних сил України створив оперативний військовий резерв із 85 тис. осіб – із бойовим досвідом і високим рівнем психологічної готовності захищати український народ.

Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко:

«Ми розпочинаємо навчальні збори з резервістами у дев’яти бойових бригадах усіх оперативних командувань Збройних сил України. 8 тис. осіб водночас виконуватимуть навчально-бойові завдання у складі підрозділів разом із військовослужбовцями-контрактниками», – йдеться у повідомленні.

«Головна мета зборів – підтримати бойову готовність і навченість особового складу резерву, опрацювати підходи й механізми швидкого доукомплектування бойових бригад на випадок широкої агресії Росії. У кого є підготовлені резерви – тому не страшний ворог», – додав Муженко

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *