Соціологи визначили, в якій країні татусі проводять найбільше часу з дітьми

 

Фінляндія є єдиною країною в розвиненому світі, де татусі проводять більше часу з дітьми, школярами, ніж мами. До такого висновку прийшли експерти з компанії OECD після досліджень, пише Сегодня.

Повідомляється, що саме в цій країні матері проводять декретні відпустки з найбільшим полегшенням в світі, бо їм у всьому допомагають їхні улюблені чоловіки. Також дані Global Gender Gap показують, що за рівноправностю Фінляндія посідає друге місце в світі. А в рейтингу найбільш сприятливих країн для працюючих мам фіни посідають третю сходинку.

Самі фіни розповіли в статті The Guardian, всі вони мислять не в категорії “краще за все для дорослих”, а “що краще для дітей”.

“Це питання гендерної рівності, але це більше питання про права дитини. Справа не в правах тата або мами, а в праві дитини проводити час з обома батьками”, – пояснила міністр у справах сім’ї та соцпослуг Анніка Саарікко. У свою чергу уряд Фінляндії пропонує татам 9 тижнів декретної відпустки, протягом яких їм платять 70% зарплати. А щоб заохотити батьків до такої відпустки, в країні запустили кампанію “It’s Daddy Time!” (“Час тата!”).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *