Ольга ШИБКА – небайдужа українка, яка проживає у Дніпрі та допомагає воїнам у Чернівцях

«І шепіт зірок мені не дає заснути! Який важкий зараз нічний спокій Рвонутися б у височінь. Мрія з любов’ю – крила за спиною,

А попереду вся безодня світобудови і…  обов’язково мир!» – Ольга Шибка

 

Чернівецька обласна громадська організація Спілки жінок України продовжує традицію висловлювати щиру вдячність за  добрі справи. Ще одна  така людина, яка визначена спілкою  – дніпрянка Ольга Сергіївна Шибка.

Саме Ольга Сергіївна не просто як волонтерка постійно допомагає воїнам АТО у Дніпрі, вона щедро долучається до цієї допомоги власними коштами і у Чернівцях. Другий рік поспіль поповнює телефонні картки, допомагає коштами бійцям у шпиталі у реабілітаційному відділенні, долучалася до допомоги бійцям, які зараз на передовій.

Ольга Сергіївна Шибка, керівник Астроклубу «Прямуй за Сонцем!»  міської станції юних техніків Дніпра,  керівник гуртка-методист, відмінник освіти, кавалер знаку «Василь Сухомлинський»,  переможець обласного туру конкурсу «Джерело творчості» в номінації «Керівник гуртка», є  автором методики організації та проведення уроків астрономії, спостережень і експедицій.

А зараз пані Ольга активно впроваджує STEAM-освіту у свій позашкільний заклад, це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент та додаються інноваційні технології.

– Пані Ольго,  дніпряни знають Вас, як активну учасницю громадських акцій, доброчинницю. Ваші учні, гуртківці – переможці міських, обласних всеукраїнських, міжнародних конкурсів? Як Вам вдається бути успішною в усіх Ваших уподобаннях?

– Як усі жінки-українки просто близько до серця приймаю все, що відбувається в нашій державі.

– Ви – успішна, незалежна, самодостатня людина, професіонал своєї справи. Ваша благочинність – непоказна. Але Ви завжди приходите на допомогу І дніпрянам, і чернівчанам і… багатьом людям. Що для Вас особисто допомога людям? Саме зараз, під час війни…

– Не бути байдужою до долі нужденних.

– Що вважаєте головним у житті?

– Не зраджувати своїй меті, своїй мрії. Діти, чоловік, родина – їхнє щастя та здоров’я.

 

Завдячуючи соцмережі, я маю багато друзів. З Ольгою Шибкою знайома віртуально багато років, але знаю її ще до появи соціальних мереж. З її вихованцями ми, чернівецькі гуртківці,  зустрічалися і в Києві, і в Ужгороді, і в Дніпрі на конкурсах «Мирний космос», «Зоряний шлях». Я захоплююся такими людьми, як Ольга Шибка, вчуся в неї щедрості душі, щирості, фаховому професіоналізму, вірі у перемогу. Дякуємо  Вам, пані Ольго!

 Тетяна СПОРИНІНА, «Версії», член СЖУ, Чернівці

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *